3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

'Adana trafiğini 1 yılda rahatlatırım'

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na AK Parti'den aday adaylığını açıklayan Mahmut Çelikcan, Adana trafiğini 1 yılda rahatlatacağını söyledi.

Karayolları Genel Müdür Yardımcılığı'ndan istifa ederek Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na talip olan Çelikcan, düzenlediği basın toplantısında, Karayolları'ndaki tecrübesiyle Adana trafiğini, özellikle şehir içi trafiğini rahatlatacak projeleri olduğunu belirtti. Çelikcan, "İddia ediyorum; Adana trafiğini 1 yılda rahatlatırım" dedi.

Adana'nın gerek bölgesel gerekse ekonomik avantajlarından dolayı Çukurova’nın merkezi konumunda olduğunu vurgulayan Çelikcan, "Nüfusu ve ekonomisindeki gelişmelerle doğru orantılı olarak göç edenlerin tercih ettiği Adana, özellikle kenar semtlerinde kaliteli yaşam, güvenlik, şehirleşme, işsizlik, ulaşım ve çarpık yapılaşma gibi önemli sorunları olan bir şehirdir. Adanamız'da düzenli bir yapılaşma olmadığı ortadadır. Çarpık ve karmaşık yapılaşma kentin en önemli sorunları arasındadır. Kentte hala devam eden birçok alt ve üst yapı sorununun giderilmediğini, bu ihtiyaçları karşılayacak bir çok alt ve üst yapı tesisinin de hala tamamlanmadığını görüyoruz. Adanamızın üstte belirttiğimiz sorunlarını gidermek için aday olduk" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2008 Cumartesi 19:52:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?