3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Adana'da 'Aile okulu' açıldı

Yuva Kurma ve Aileyi Koruma Derneği (Yuva-Kur) Başkanı Necip Gazel, Türkiye'de her 5 çiftten birinin evliliğinin hüsranla bittiğini ve bu sayının giderek arttığını belirterek, buna karşı geleneksel Türk aile yapısını korumak ve ayakta tutmak için "Aile okulu" açıp, çiftleri eğittiklerini söyledi.

Adana'da, evlilikleri kurtarmak için çiftlerin birlikte katıldığı "Aile okulu" açıldı. Yuva-Kur Başkanı Gazel, son yıllarda Türkiye'de boşanmaların arttığını, yapılan araştırmalar sonucu çiftlerin yüzde 20'sinin boşandığının belirlendiğini söyledi.

Toplumun ayakta kalabilmesi ve ileriye gidebilmesi için ailenin çok önemli olduğunun altını çizen Gazel, çocukların ilk eğitimi ailede aldığını, temeli bozuk olan çocukların şiddete yöneldiğini ifade ederek, "Bunları ortadan kaldırmak için dernek olarak toplumda üzerimize düşeni yerine getirmek için kolları sıvadık. NLP uzmanı ve psikologların huzurunda çiftlere haftada bir kez 'Aile okulu' adı altında eğitim veriyoruz. Eğitimin amacı aile içi şiddetin yok edilmesi ve aile yapısının korunmasıdır" dedi.

Eğitimlere düzenli olarak 10 çiftin katıldığını belirten Gazel, çiftlere; ailenin evrenselliği, temel yapı, köprü olma ve sosyalleştirme özelliği, mutluluk ve huzur verme özelliği, sevgi, saygı, hoşgörü, sadakat ve sorumluluk kazandırma özelliği, psikolojik doyum özelliği, sorun çözme ve dayanışma özelliği, "Ben" duygularını "biz"e dönüştürme özelliği, alternatifsiz tek kurum olma özelliği, sağlıklı ailenin bireysel ve toplumsal sonuçları, ailenin temel ve evrensel fonksiyonları konularında bilgiler verdiklerine dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Aileler en çok birbirleriyle ve çocuklarıyla iletişim kurmakta zorluk çekiyor. Bu zorlukların önüne geçilmesi için, aile içi iletişim, iletişim engelleri ve etkin dinleme becerisi kazanma, karşılıklı anlayış ve empati kurma, birbirini gerçekten dinlemenin önemi, sağlıksız iletişimin aile bireyleri üzerine etkisi, sağlıksız iletişimin sonuçları, yabancılaşma, mesafe koyma, baskı, kabalaşma ve şiddet, evlilik yaşamında uyumun temel şartları, mutlu ve huzurlu bir yuvanın nitelikleri, sevginin ve saygının
gücü, evlilik yaşamında karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları, eşler arası iletişimde erkeğe düşen görevler, eşler arası iletişimde kadına düşen görevler anlatılıyor. Ayrıca, psiko-sosyal gelişim dönemleri tek tek anlatılırken, çocukların büyükleri ile nasıl iletişim kurması gerektiği, büyüklerin çocuklarla nasıl iletişim kurması gerektiği her yönüyle anlatılıyor."

Verilen eğitimin 6 ay sürdüğünü ve kursa çoğu çiftin çocuğuyla birlikte katıldığını ifade eden Gazel, kurstan sonra çoğu ailenin iletişim sorununun, kavga sebeplerinin ortadan kalktığına, aile içi sorunların tamamen bittiğine şahit olduklarını kaydetti.
Yuva-Kur Başkanı Necip Gazel, "Aile okulunun, okullarda yaşanan şiddeti de azalttığını, aileden şiddet gören ve mutsuz olan çocukların çoğunun okulda şiddete yöneldiğini, verilen eğitimden sonra şiddete meyilli olan çocukların sakin, topluma faydalı bir birey olduğunu vurguladı.

 

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 18:18:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?