30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Adana'da 'akıllı tahta' ile eğitim

Adana'da, 81 okulda uygulanacak elektronik beyaz tahta (akıllı tahta) kullanımıyla ilgili ilk etapta 68 okulda görevli 136 öğretmene eğitim verilmeye başlandı. 

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Atilla Gülsar, Meryem Abdurrahim Gizer İlköğretim Okulu'nda verilecek eğitim öncesi yaptığı konuşmada, günümüzde bilgiye hızlı ulaşmanın teknolojiyi iyi kullanmakla mümkün olacağını söyledi. Adana'da Bilgi Teknoloji Sınıfı oluşturulan 490 okuldan 81'inde bulunan akıllı tahtanın kullanımıyla ilgili 1. etap 68 okuldan 2'şer öğretmen çağrılarak hizmet içi eğitimi verileceğini belirten Gülsar, "Akıllı tahta uygulamasıyla çocuklar daha fazla düşünmeyi, kavramayı ve uygulamayı öğrenecekler" dedi. Gülsar, öğretmenlere de öğrendikleri bilgileri okullarında en iyi şekilde uygulamaları gerektiğini kaydetti. 

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Üzeyir Özdağ ise günümüzde teknolojinin her geçen gün hızla geliştiğini belirterek, öğretmenlerin ve öğrencilerin teknolojiye ayak uydurmaları gerektiğini ifade etti. Özdağ, Adana'da 68 okulda 138 öğretmene 3 günlük eğitim verileceğini sözlerine ekledi. 

Akıllı tahta olarak adlandırılan, elektronik beyaz tahtanın eğitimde modernleşme adına birçok özelliği bulunuyor. Akıllı tahtaların en önemli özelliği, öğrencinin elini maus gibi kullanabilmesi. Bu tahtalar sayesinde öğrencilerin dersleri görsel, işitsel ve dokunsal olarak daha iyi öğrenmelerine kapı aralanıyor. Akıllı tahtalar sayesinde dersler daha neşeli geçerken, öğrencilerin derse adaptasyonu daha rahat sağlanmış oluyor. Dersleri hafızaya alabilme özelliği bulunmasından dolayı öğrenmede zaman açısından büyük tasarruf getiriyor. Tahtalarda, özel bilgisayar programları sayesinde, matematik, müzik, coğrafya, resim ve Türkçe gibi dersler de uygulamalı olarak işlenebiliyor.


iha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2007 Pazartesi 12:42:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismail yıldırım IP: 85.99.183.xxx Tarih : 19.02.2007 20:03:36
teknolojiyi çook geç takip ediyoruz neden diye sormak gerekir.ama neyse yurdumun insanları bu duruma alışık