2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana'da boks şampiyonası

Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası, 23-28 Aralık 2008 tarihleri arasında Adana'da yapılacak.

Menderes Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek müsabakalar; 46, 48, 51, 54, 57, 60, 64, 69, 75, 81, 91 ve artı 91 kilogramlarda olmak üzere 12 sıklet üzerinden yapılacak. Maçlar, 2'şer dakikadan 4 raunt üzerinden oynanacak. Adana'da ilk kez gerçekleştirilecek şampiyonaya; 280 civarında sporcu, 160 civarında antrenör ve 40 hakem katılacak.

Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, şampiyonayla ilgili bilgilendirme toplantısında, boks sporunun Adana'da yıllarca sahipsiz kaldığını söyledi.

Göreve geldikten sonra Menderes Spor Salonu'nun altında boks ringi yaptırdıklarını ifade eden Hadi, "Bu ringi yaparak, sporcuların uygun koşullarda antrenman yapabilmelerine imkan sağladık. Kentte boks sporunun derlenip toparlanmasını sağladık. Boks Federasyonu temsilcileri Adana'yı ziyaretlerinde sürdürdüğümüz çalışmaları beğendiler ve Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası'nı ilimize verdiler" dedi.

Şampiyonaya katılacakların ulaşım ve konaklamalarıyla ilgili çalışmaların tamamlandığının altını çizen Hadi, şampiyona için Menderes Spor Salonu'nda 2 ayrı ring kurulacağını belirterek, "Şampiyonaya katılacak sporcularımıza şimdiden başarılar diliyorum. Futbol, basketbol, yelken gibi spor organizasyonlarına başarıyla ev sahipliği yapan kentimiz, bu organizasyondan da alnının akıyla çıkacaktır" diye konuştu.

Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası'ndan dolayı Adana'ya 600-700 civarında misafir geleceğine işaret eden Hadi, bunun Adana turizmi için bir kazanç olduğunu ifade etti.

Boks Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana İl Temsilcisi Masum Ökmen de, şampiyonada Adanalı sporculardan dereceler beklediklerini kaydetti.

Boks Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Turgut Aykaç ise, boks sporuna verilen desteğin ve bu tür organizasyonların, yeni boksörlerin ve şampiyonların yetişmesine katkı sağlayacağını belirterek, "Adana'da bunu hep birlikte göreceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 13:49:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?