30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Adana'da can pazarı

ADANA’da kırmızı ışıkta geçen otomobile çarpmamak için direksiyonu çevirip kaldırıma çıkan belediye otobüsü, karşı yönden gelen kamyonetin üstüne çıkarak sürücüsü 37 yaşındaki Hasan Şahin’in bir saat boyunca ölüm-kalım savaşı vermesine neden oldu.

Balcalı-Buruk hattında çalışan ve PTT Caddesi’nden Kozan yoluna çıkmak isteyen, Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait kadın sürücünün kullandığı otobüs, yeşil ışıkta hareket ettiği sırada, Kozan Caddesi’nde kırmızı ışıkta geçen plakası alınamayan bir otomobille burun buruna geldi. 

Otomobile çarpmamak için direksiyonu çeviren ve otobüsün kontrolünü kaybeden sürücü Ayşe Şire, karşı şeride geçerken havaya fırlayıp Buruk Beldesi’nden gelen Hasan Şahin’in kullandığı kamyonetin üstüne düştü. Şahin, Buruk Beldesi’nden topladığı süt dolu komyonetin içinde sıkışırken, yanında bulunan ve hafif yaralanan 30 yaşındaki Mehmet Yükkaldıran, vatandaşların yardımıyla ön camdan çıkartılarak ambulansla Numune Hastanesi’ne gönderildi. Son durağa yakın olduğu için yolcusu bulunmayan otobüsün yaptığı kaza, şans olarak nitelendi. Sürücüsü Ayşe Şire polis ekiplerince karakola götürüldü.

CAN PAZARI

Kamyonetin içinde sıkışan Hasan Şahin’i kurtarmak için Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ve Kurtarma ekipleri olay yerine geldi. Sürücü Hasan Şahin’e zarar vermeden kurtarmaya çalışan görevliler, meraklı vatandaşlar nedeniyle uzun süre işlerini yapmakta zorlandı. Kurtarma ekiplerinin yaralıyı düşünmediklerini, otobüse hasar vermeden çıkartayı amaçladıklarını ileri süren öfkeli kalabalık, “Bunlar insanı değil otobüsü düşünüyorlar. Bir saatten beri hala çıkartmadılar. Ne duruyorlar?” diye bağırarak tepkilerini dile getirdi.

İş makinesi ile yaralıyı kurtarmanın zor olduğunu düşünen ekipler, müdahale için kurtarıcı çağırdı. İstenen kurtarıcı da gecikince Şahin’in öleceğini düşünen vatandaşlar, beklenmesine tepki gösterdi. Kurtarma ekibini yuhlamaya başlayan öfkeli kalabalığa polis müdahale etti. Bu kez de kalabalığı dağıtmaya çalışan polis ile vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı. Her 2 bacağında da kırıklar olan Şahin bir saat süren çalışmanın ardından sıkıştığı yerden çıkartıldı. Şahin sedyeyle ambulansa taşınırken, vatandaşlar tempo tutarak alkışladı.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2007 Çarşamba 14:35:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?