2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana'da çetelere darbe

ADANA İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu, 7 ilçede sahtecilik, adam yaralama, uyuşturucu ve kaçak silah satışı yaptığı ileri sürülen 2 ayrı çete, yapılan operasyonlarla çökertildi.

Bir istihbaratı değerlendiren jandarma ekipleri, İmamoğlu, Kozan, Feke, Tufanbeyli ve Saimbeyli ilçelerinde silah ve uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı ileri sürülen G.B. liderliğindeki çeteye operasyon yaptı.

Eş zamanlı yapılan operasyonlarda lider konumundaki G.B. ile birlikte H.M., D.M., Y.Ç., M.Ç., D.Ç., yakalandı. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda, 5 kilo esrar maddesi, 5 bin kök hintkeneviri, 14 dinamit lokumu ve 2 av tüfeği ele geçirildi.

Merkez Seyhan ve Yüreğir ilçelerinde ise silahla tehdit, yaralama, sahtecilik, sahte evrak tanzimi yaptığı öne sürülen N.S. liderliğindeki çeteye de ayrı bir operasyon yapıldı. Çeteye üye olduğu ileri sürülen B.Ö., M.S., N.S., Ö.S., yapılan çalışmalar sonucu yakalandı.

Zanlıların gösterdiği yerlerde yapılan aramalarda, 1 otomobil, 1 tabanca, 90 mermi, 30 sahte kimlik, 1 bilgisayar ve çok sayıda senet ele geçirildi. İki çete operasyonunda yakalanan zanlılar, Adliye'ye sevk edilecek.

DHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 13:46:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?