2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana'da çocuk kaçırma operasyonu

Türkiye’den ailesine götürmek isteyen Slovakyalı kurye Manica Neştakova, Adana Havalimanı’nda çocukla birlikte yakalandı.
Edinilen bilgilere göre, trajikomik olay, Mardinli Keziban ve Cengiz Şengel çiftinin 5 yıl önce bir yaşındaki çocuklarını geride bırakıp kaçak yollarla Almanya’ya gitmesiyle başladı. İltica ettikleri Almanya’da yaşayan Şengel çifti, çocuklarının hasretine dayanamayınca Slovakyalı dostları Monica Neştakova’dan (25) yardım istedi. 6 gün önce turist olarak havayoluyla Adana’ya gelen kurye Monica Neştakova, karayoluyla Mardin’e geçti. Burada 5 gün kalan Monica, gurbetçi ailenin 6 yaşındaki çocukları Menice Şengel’i alarak Mersin’e geçti. Mersin’de de bir gün kalan Monica, çocuğu da yanına alarak Adana Havalimanı’na geldi. Dış hatlar terminalinde yapılan kontrollerde pasaportta çocuk olmadığını fark eden polis ekipleri, Monica’yı gözaltına aldı. Monika, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’ne bağlı Mali Büro Amirliği ekiplerini çocuğun kendisinin olduğuna inandıramayınca gerçeği itiraf etmek zorunda kaldı.
Gurbetçi Türk ailenin çocuk özlemi yaşamasına çok üzüldüğünü belirten Monica, kurye işini gönüllü olarak yapmak istediğini söyledi.
İfadesi alındıktan sonra adliye sevk edilen Monica, serbest kalırken çocuk da yakınlarına teslim edildi.
ADANA - İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2004 Çarşamba 10:41:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?