4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Adana'da 'Domuz gribi' şüphesi!

Adana'da Çukurova Üniversitesi'nde, bir öğretim üyesinin, Polonya'dan gelen meslektaşı ile 4 gün çalıştıktan sonra "Domuz gribi" (H1N1 virüsü) şüphesiyle, hastanede kontrol altına alındı.

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Hayvan Yetiştirme Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nazan Koluman Darcan bir süre önce Polonya'dan gelen meslektaşı ile Adana'da 4 bilimsel çalışma yaptı. Meslektaşını ülkesine uğurladıktan sonra grip benzeri rahatsızlık şikayetleriyle üniversite hastanesine başvuran Darcan, domuz gribi şüphesiyle kontrol altına alındı.

Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Aytekin Kemik konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Darcan'ın dün aşırı ateş ve kemiklerinde ağrı şikayetiyle hastaneye gittiğini ve doktorların "domuz gribi" şüpheyisle hastanede kontrol altına alındığını söyledi.

Kemik, normal grib ile domuz gribinin belirtilerinin bire bir örtüştüğünü bu nedenle domuz gribini diğer griblerden ayırmak için kan tahlilinin yapılmasına gerektiğini vurgulayarak, "Darcan, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde tecrit edilmiş birodada tutuluyor. Bütün testler şuana kadar negatif ama domuz gribinin olup olmadığı bilmek için kan tahlininin yapılması gerekiyor. bu nedenle kan örneklerinin alınarak Ankara'ya gönderildi. Sonuçları yarın sabah alacağımızı ümit ediyorum. Kesin bir tanı yok, sadece şüphe söz konusu. Kesin tanı yarın kan talililden sonra ortaya çıkacak'' dedi.

 Kemik, Türkiye'de domuz gribi şüphesiyle bine yakın kan tahlili yapıldığını sadece bir tane ana oğulda domuz gribi çaktığını hatırlatarak, "Benim gözlemlerime göre bu vakada yüzde 90 negatif çıkacak ama tedbir olarak kan tahlili olmadan domuz gribi olup olmadığını söyleyemeyiz" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 13:49:46
Güncelleme :22 Mayıs 2009 Cuma 13:55:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?