4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Adana'da 'domuz gribi' şüphesi!

Adana'da çobanlık yapan bir kişi, domuz gribi şüphesiyle hastaneye yatırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Adana'nın Aladağ ilçesinde bir köyde çobanlık yapan Cuma Ali Y. (18) yüksek ateş nedeniyle Aladağ'daki sağlık ocağına başvurdu.

Çobanlık yaptığı bölgede yaban domuzlarının bulunması nedeniyle durumu şüpheli görülen Yılmaz, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Burada domuz gribi şüphesiyle İntaniye Servisi'nde tedavi altına alınan Cuma Ali Y.'nin serviste ayrı bir yerde tutulduğu öğrenildi.

Cuma Ali Y.'den alınan kan örnekleri Sağlık Bakanlığı Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı'na gönderildi. Serviste çalışanların ve bazı hasta ve hasta yakınlarının servise girerken maske taktıkları gözlendi. Babasıyla birlikte tedavi altına alındığı servisten yürüyerek röntgen filmi için dışarı çıkan Cuma Ali Y.'nin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Öte yandan, İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, diğer hastalara göre grip vakasının biraz daha ağır seyretmesi nedeniyle kan örneğini alarak Adana Hıfzısıhha Enstitüsü'ne gönderdiklerini ve sonucun pazartesi günü belli olacağını bildirdi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 13:53:32
Güncelleme :7 Mayıs 2009 Perşembe 13:57:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?