3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Adana'da 'duble yol' toplantısı

Adana Valisi İlhan Atış, Adana-Karataş duble yolunun 13 kilometrelik bölümünü mart ayında tamamlamayı planladıklarını söyledi.

Atış, bölge müdürleriyle düzenlediği toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, Adana-Karataş duble yolunun tamamlanması için neler yapılabileceğini bölge müdürleriyle konuşacaklarını ifade etti. Atış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Karataş duble yolunu bitirme çalışmalarına yeniden hız verdiklerini, mart ayına kadar duble yolun Havutlu'dan Karataş'a kadar olan bölümünün bitirileceğini söyledi.

Atış, 31 milyon YTL'ye mal olması beklenen yolu kamu kurumlarının işçileri ve makinelerini kullanarak 3-4 milyon YTL'ye bitirebileceklerini ifade ederek, "Adana-Karataş duble yolunun 13 kilometrelik bölümünü mart ayında bitirmeyi planlıyoruz" dedi.

13 kilometrelik kısmın, Adana Büyükşehir Belediyesi sınırları dışında kalan ve Karataş Belediyesi'nin sınırlarına kadar olan bölümü kapsadığını belirten Atış, yolun diğer kısmında ise kamulaştırma çalışmalarının sürdüğünü vurguladı. Atış, çalışmaların sadece Adana-Karataş duble karayolundan ibaret olmadığını, bunun yanı sıra Kozan ve Adana Güney Çevre Yolu'nda da çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Kozan yolunda bu yıl proje çalışması yapılacağını belirten Atış, bu projenin 53 milyon YTL'ye mal olmasının beklendiğini kaydetti.

Atış, Yenice'den Yakapınar'a kadar olan kısmı kapsayan Adana Güney Çevre Yolu'nun ise 38 milyon YTL'ye mal olmasının planlandığını belirterek, bu yol ile Adana'nın çehresinin değişeceğini vurguladı. Toplantıya; İl Özel İdare Genel Sekreteri Remzi Oğuz Yılmaz, DSİ 6. Bölge Müdürü Numan Gürbüz, Orman Bölge Müdürü Seyfettin Yılmaz, Kara Yolları Bölge Müdürü Mehmet Akyiğit ve kurum müdürleri katıldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2008 Perşembe 17:37:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?