6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADANA

Adana'da filmlere konu olacak kayıp kimlik davası!

Adanalı Ramazan Gültekin’in, 25 yıl önce kaybettiği nüfus cüzdanı başına olmadık işler açtı.

Kaybetttiği nüfus cüzdanıyla Finlandiyalı bir kadınla evli ve 2 kız çocuğu olduğu tespit edilen Gültekin, "Ben ne o yabancı kadını tanırım, ne de çocuklarını. Hayatımda yurtdışına hiç çıkmadım" dedi. 1978 yılında çalışmak üzere İstanbul’a giden terzi Ramazan Gültekin (50), Kadıköy’de kaldığı bir pansiyonda cebindeki nüfus cüzdanının çalındığını fark edince polise başvurdu.

1982 yılında Emine Gültekin ile evlilik işlemi yaptırmak için Nüfus Müdürlüğü’ne giden Ramazan Gültekin, yabancı uyruklu bir kadınla evli olduğunu öğrenince şaşkına döndü. Gültekin’in ayrıca, Finlandiya uyruklu Arjan Sulikki Pekkaner adlı kadından Leyla (25) ve Ayla Elise Gültekin (23) adlı iki kızının daha olduğu belirlendi.

Evleneceği eşine yaşadıklarını inandırmak için yoğun bir çaba sarf eden Gültekin, yabancı kadınla resmi nikahlı göründüğü için gerçek eşine sadece imam nikahı kıydırmak zorunda kaldı.
Şimdi Emine Gültekin’den 4 çocuğu olan Ramazan Gültekin, Adana 6.Asliye Hukuk Mahkemesi’ne "Evlilik sözleşmesini iptali" davası açtı.

Hayatında hiç yurtdışına çıkmadığını söyleyen Gültekin, "Çünkü o gücüm olmadı. Bu iş için aldığım emekli ikramiyemi davayı kazanmak için harcadım. Yıllarca bu davanın sonuçlanmasını bekliyorum. Bu olay beni ve ailemi zor durumda bıraktı. Eşim bazen bana, "Sana güvenmiyorum artık. Benden bir şeyler saklıyorsun" diye şüpheli sözler sarf ediyor. Artık bu davanın bir an önce sonuçlanarak temize çıkmak istiyorum. Resmi nikahımı ise 21 yıl aynı yastığa baş koyduğum eşime yapmak istiyorum" dedi.

Adana 6.Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen duruşmada, Ramazan Gültekin’in 1978 yılında yurtdışına çıkıp çıkmadığının tespit edilmesi için duruşma ertelendi.

EROL ŞENNUR-ADANA (İHA)
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2003 Pazar 00:00:14
Güncelleme :14 Ocak 2004 Çarşamba 11:22:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?