7
Mayıs
2024
Salı
ADANA

Adana'da geleneksel 'Alışveriş Günleri' başlıyor

Adana ekonomisine canlılık kazandırmak amacıyla geleneksel olarak düzenlenen ’Alışveriş Günleri’nin 3.’sü 10 Aralık Çarşamba günü başlayacak.

"Turuncu Günler" sloganıyla başlayacak Alışveriş Günleri’ne çeşitli sektörlerden 638 firma başvuruda bulundu. 24 Aralık’a kadar sürecek kampanyaya iştirak eden firmalar, yüzde 20 ile yüzde 50’yi aşan oranlarda indirimli satışlar yapacak.
3. Alışveriş Günleri’yle ilgili bugün bir basın toplantısı düzenleyen Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Şaban Baş, "Turuncu Günler" kampanyasının amacına ulaşması için yarın saat 15.30’da ATO önünde kortej oluşturarak Çakmak Caddesi ve Atatürk Caddesi’nde yürüyeceklerini bildirdi.

10-14 Aralık tarihlerinde Adana’nın bir narenciye şehri olduğunu en etkin şekilde vurgulamak için Turunçgil Yetiştiricileri Derneği’nin katkılarıyla kortej arkasından gelecek traktörlerle vatandaşlara çeşitli meyveler dağıtılacağını da belirten Başkan Şaban Baş, ayrıca şehirde bulvar, cadde ve sokakların da turunç rengi posterler, afişler, el ilanları ve balonlarla donatılmaya başlandığını da ifade etti.

"Temsil ettiğimiz camiaya karşı görevimizi yapıyoruz"

Başkan Baş, "Adana, Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına her zaman öncülük eden bir şehir olmuştur. Bu etkinliğin piyasalarda yaşanan ekonomik durgunluğun aşılması ve çarkların yeniden dönmeye başlamasına katkıda bulunacağına inanıyoruz. Alışveriş Günleri’ne katılacak firmalar, ATO’nun katılım şartlarına uymayı ve kampanya süresince kendilerince mümkün olabilecek en yüksek indirimi uygulayacaklarını odamıza taahhüt etmişlerdir. Şimdiye kadar teknoloji sektöründen 20, tekstil sektöründen 245, tarım ve sanayi sektöründen 3, otomotiv ve yan sanayi sektöründen 7, marketler zincirinden 33, makine ve yan sanayi sektöründen 5, mağazalar zincirinden 20, kültür ürünleri sektöründen 32, kozmetik sektöründen 13, inşaat yapı malzemeleri sektöründen 9, hizmet sektöründen 69, gıda ve temizlik ürünlerinden 10, ev donanımından 110, ayakkabı ve deri imalatından 41, aksesuar sektöründen 21 firma indirim günlerine katılmak üzere başvurmuştur. ATO, bu kampanyayı organize etmekle, temsil ettiği kesimlere olan yükümlülüklerinden önemli birini yerine getirmektedir" dedi.

DURAN FİDAN-ADANA (İHA)
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2003 Pazartesi 15:56:59
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 19:47:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?