2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana'da göz gözü görmüyor!

Adana'da hasadı yapılan mısır koçanlarının yakılması sonucu kentin üzeri duman tabakasıyla kaplandı.

Sıcak havalarda pencerelerini açamaz ve nefes alamaz hale gelen vatandaşlar, hava kirliliğine yol açan anız yakılmasının önüne geçilmesini istiyorlar.

Son bir haftadır Adana'nın güney kesimindeki tarlalarda ikinci ürün mısır hasadını tamamlayarak, mısır koçanlarını yakmaya başlayan üreticiler, kentte hayatı çekilmez hale getirdiler.

Güneyden esen rüzgarla birlikte kentin üzerini kaplayan yoğun duman tabakası, nefes almayı güçleştiriyor. Sıcaktan bunalan Adanalılar, duman yüzünden sıcak yaz günlerinde gece gündüz pencerelerini açamaz hale geldi.

Yetkililere durumu bildirmelerine rağmen mısır koçanı yakılmasına mani olunamadığından yakınan vatandaşlar, "Sıcak hava yetmiyor gibi bir de şehrin üzerine çöken dumanla boğuşuyoruz. Artık bu çileye son verilsin" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Mısır koçanlarının yakılması sonucu küllerin evlerinin içine kadar girdiğini ve her gün temizlik yapmak zorunda kaldıklarını anlatan kadınlar da, "Evlerimizde ne kapıyı ne pencereyi açamaz hale geldik. Yıkadığımız çamaşırlarımız kurumadan kirleniyor. Anız yakılmasının yasak olduğu bilinmesine rağmen üreticiler ısrarla yakıyor, buna çözüm bulunamıyor" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2008 Cumartesi 18:04:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?