29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Adana'da 'Havale' operasyonu

İnternet üzerinden birçok vatandaşın banka hesaplarına girip, hesaptaki paraları başka hesaplara aktaran ve kredi kartlarını kopyalayan 7 kişilik şebeke çökertildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Mali Büro Amirliği ekiplerinin, bir ihbarı değerlendirerek düzenlediği "Havale" kod adlı operasyonda, birçok vatandaşın banka kart, hesap ve şifrelerini internet yoluyla veya iş yerlerine yerleştirdikleri kart kopyalama cihazlarıyla ele geçiren A.K. önderliğindeki İ.Ç, H.A. ve T.K. adlı şahıslar, sahte kimlikle M.K. isimli şahsın hesabındaki 10 bin doları çekmek isterken suçüstü yakalandı. Operasyon kapsamında, vatandaşlara ait kart, hesap ve şifre bilgilerini temin eden Y.U, M.S. ve B.Y.B. isimli "hackerlar" da Antalya'da yakalanarak gözaltına alındı.

Şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 10 sayfadan oluşan kredi kartı bilgileri, O.K. adına düzenlenmiş kredi kartı, A.B. adına düzenlenmiş kredi kartı, 3 adet kredi kartı kopyalama cihazı, 1 adet şifrematik cihazı, 8 adet farklı şahıslar adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanı, 5 adet farklı şahıslar adına nüfus cüzdanı fotokopisi, 10 adet plastik kimlik kaplama, 2 adet çeşitli bankalara ait POS cihazı, çok sayıda kişiye ait şifreleri kırılmış hesap bilgileri, suçtan elde edilen 11 bin 750 YTL ile 900 ABD doları ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan 7 zanlı, Adli Tıp Birimi'nde yapılan sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.
Mali Büro Amirliği'nin daha önce gerçekleştirdiği operasyonlarda da, 4 ayrı müştekiyi, internet yoluyla ve banka kartlarını kullandırmak suretiyle toplam 207 bin 290 YTL zarara uğrattıkları ileri sürülen 39 kişi yakalanmış, bunlardan 14'ü tutuklanmıştı.
iha
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2007 Cumartesi 14:20:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?