2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana'da internet dolandırıcılğı dudak ısırttı

Edinilen bilgiye göre, 2002 yılında Ankara’da Axa Oyak sigorta şirketinin muhasebe bölümünde görev yapan Hakan Çopur (30), işten çıkartıldıktan sonra aralarında subay ve astsubaylarında yer aldığı 3 bin 500 askeri personele ait kredi kartı bilgilerini gizlice alarak yanında götürdü. Çopur, ele geçirdiği bu bilgilerle interneti kullanarak piyasayı milyarlarca lira dolandırdı. 2003 yılının Ekim ayında şikayet üzerine yakalanan Hakan Çopur, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yaklaşık 7 ay tutuklu yargılanan Çopur, aynı yılın Mayıs ayı içerisinde tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edildi.


Bir süre sonra Adana’da faaliyet gösteren Sezar Emlak’ın sahibi Hamza Aslanbaba, dolandırıcılık suçundan cezaevinden çıkan Hakan Çopur’u yanına çağırarak aynı işi yapma teklifinde bulundu. Çopur, daha önce aldığı 3 bin 500 dolayındaki kredi kartı şifrelerinin kendisinde olmadığını, bilgilerin davasının görüldüğü dosya içerisinde olduğunu söyledi. Bunun üzerine dava dosyasında bulunan kredi kartı bilgileri, henüz ismi tespit edilemeyen bir avukatın aracılığıyla fotokopiyle çoğaltılarak yeniden ele geçti.


Askeri personelin kredi kartı bilgilerini internette kullanan Hakan Çopur, Hamza Aslanbaba ve Zülfü Akar isimli kişiler 15 askeri personelin hesabından 12 milyar liralık cep telefonu satın aldı. Daha sonra bu cep telefonları elden vatandaşlara satılarak haksız kazanç elde edildi. Bu arada İstanbul’da faaliyet gösteren Telpa adlı şirket dolandırıldığını anlayınca polise ihbarda bulundu. Bunun üzerine harekete geçen Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi’ne bağlı Mali Büro Amirliği ekipleri, Hamza Aslanbaba’ya ait Toros Mahallesi 53 Sokak’ta bulunan Gül Apartmanı’nda bulunan Sezer Emlak’a baskın düzenledi. Operasyonda şirketteki bilgisayar ve malzemelerine el konulurken Hakan Çopur ile birlikte emlakçıda çalışan Ö.H. (19) isimli bayan ile A.K. (26) adlı kişi göz altına alındı.


Hakan Çopur, suçu Hamza Aslanbaba ile Zülfü Akar’ın işlediğini öne sürerken dosyadaki kart bilgelerini alan avukatın ismini de bilmediğini söyledi. Aslanbaba ile Akar ise tüm aramalara rağmen bulunamadı. Adliyeye sevk edilen Hakan Çopur, tutuklanarak ikinci kez cezaevine gönderilirken Hamza Aslanbaba ve Zülfü Akar hakkında ise gıyabi tutuklama kararı çıkartıldı. Ö.H ve A.K. ise savcılıkça delil yetersizliğinden serbest bırakıldı.

iha-adana
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2004 Cuma 11:46:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?