2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana'da işkence iddiası ortalığı karıştırdı

Adana'da, beyaz eşya borcunu ödemediği gerekçesiyle bir kadını kaçırıp darp ettikleri, bıçakla yaralayıp üzerinde sigara söndürdükleri iddia edilen 5 zanlıdan 3'ü yakalandı.
Olay, Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde yaşandı. İddiaya göre Sultan Arıkan (48), Kozan yolu üzerindeki bir mağazadan aldığı beyaz eşyanın parasını ödemediği gerekçesiyle 5 kişi tarafından otomobile bindirilerek kaçırıldı. Kaçırıldığı şahıslar tarafından beyaz eşya aldığı mağaza götürülerek buranın bodrum katına indirilen Sultan Arıkan, darp edilip bıçaklandıktan sonra üzerine çay dökülerek sırtında da sigara söndürüldü. Zanlılar, Sultan Arıkan'a zorla 3.5 milyar liralık senet imzalattıktan sonra serbest bıraktı.
Gözü yumruk darbesiyle moraran, sağ bacağından 2 bıçak darbesi alan, sırtında sigara söndürülen Sultan Arıkan'ın şikayeti üzerine harekete geçen emniyet güçleri, zanlılardan Hacı Nebi U. (34), beyaz eşya mağazası sahibi Mehmet Ö. (Özen) (55), ile oğlu İbrahim Ö.'yü (24) yakalayarak gözaltına aldı. Konuyla ilgili olarak Eyüp Y. ile Vedat K. adlı şahısların yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.
Beyaz eşyayı arkadaşı Hacı Nebi U. ile birlikte aldıklarını belirten Sultan Arıkan, "Ben Hacı'ya taksitleri ödemesi için düzenli olarak para vermiştim. Ama o paraları ödememiş" dedi.
Kendisini kaçıran şahısların arasında arkadaşı Hacı Nebi U.'nun da bulunduğunu ancak beyaz eşya dükkanına vardıklarında ayrılıp gittiğini belirten Sultan Arıkan, "Araç içerisinde giderken Hacı adlı şahıs sürekli beni öldüreceğini söyleyerek gözüme yumruk vurdu. Yolda bir ara durarak araç içerisinde bıçak aradı ama bulamadı. İşyerine geldiğimizde beni bodrum kata indirdiler. Bana burada da yumruk vurdular. Ben kendimi kaybedip yere düşünce sağ bacağıma bıçakla vurdular. Sonra da üzerime çay döküp omzumda sigara söndürdüler. 3.5 milyar liralık senet imzalattıktan sonra beni bıraktılar" diye konuştu.
Yakalanan şahısların sorgulanmalarının ardından adliyeye sevk edilecekleri öğrenilirken gözaltına alınanlardan işyeri sahibi Mehmet Ö., basın mensuplarına küfürler edip tehditler savurdu.
iha-adana
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2004 Çarşamba 10:47:36
Güncelleme :14 Temmuz 2004 Çarşamba 14:17:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?