29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Adana'da kaçak tur denetimi

Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Vergi Dairesi Başkanlığı ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), güvenlik güçleri nezaretinde çeşitli noktalarda kaçak tur denetimi yaptı. 

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kapadokya gezisi sırasında Aksaray'da yaşanan ve tüm Türkiye'yi yasa boğan trafik kazasının ardından, Valilik onayı doğrultusunda, kaçak tur yapanlara yönelik denetimlerini artırdı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Vergi Dairesi Başkanlığı denetim elamanları ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Adana Bölge Yürütme Kurulu görevlileri, güvenlik güçleri nezaretinde, Adana'nın çeşitli noktalarında kaçak tur denetimi yaptı. Yapılan denetimlerde, araçların standartlara uygunluğu kontrol edilirken, kaçak tur organizasyonlarının ihbar edilmesi istendi. Denetimlerde, tura çıkan araçların belgeleri ve 1618 sayılı yasada belirtilen şartları taşıyıp taşımadıkları kontrol edildi. 

Kontrol edilen tur araçlarında herhangi bir olumsuzluğa rastlanmazken, denetimleri gerçekleştiren İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüyetkilileri, istenmeyen olayların yaşanmaması için hem tur şirketlerinin hem de vatandaşların kurallara dikkat etmelerini isteyerek, "Vatandaşlar, standartlara uygun olmayan tur organizasyonlarına kesinlikle katılmamalı. Bakanlığımızdan onaylı Turizm Seyahat Acentesi İşletme Belgesi olmayan kişi ve kuruluşlar bize ihbar edilmeli" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2007 Çarşamba 17:06:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?