2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana'da kano heyecanı

ADANA'DA KANO HEYECANI

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin sponsorluğunda Türkiye Kano Federasyonu tarafından düzenlenen "Bahar Kupası" yarışları başladı.

10 ilden 17 kulübün 150 sporcusunun katıldığı yarışlar yarın tamamlanacak. 2004 Atina ve 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları Şampiyonu Macar Kano sporcusu Natasha Yawning, Seyhan Baraj Gölü'ndeki müsabakaları ilgiyle izledi.

Seyhan Baraj Gölü'nün Çukurova Üniversitesi Kayıkhanesi bölümünde yapılan "Bahar Kupası" müsabakaları büyük ilgi gördü. Vali İlhan Atış, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Sami Mengütay, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, belediye bürokratları ile çok sayıda sporseverin izlediği müsabakalarda ayrıca, Kano Milli Takımı'nın sporcularının testleri de yapıldı.

Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Sami Mengütay, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu'nun konuşmalarından sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, "Türkiye'de bir ilk'i yaşıyoruz. Ülkemizin dört bir yanından gelen sporcuları ağırlıyoruz. Bahar Kupası yarışmalarının Adana'da yapılması bizi memnun etmiştir. İklim ortalamamız 15-16 derece. Seyhan Baraj Gölü'nde çok güzel parkurumuz var. Buradaki sporcularımızdan

Dünya Şampiyonası'nda madalyalar bekliyoruz. Misafirlerimize, bir dahaki yarışmada Adana'nın güzelliklerini tanıtma fırsatımız olacaktır. Tüm sporculara başarılar diliyorum" dedi.

Adana Valisi İlhan Atış da, tesisin yapılmasında gayret gösterenleri kutladığını söyleyerek, "Daha iyiye ve daha ilerilere gitmek istiyoruz. Spor, her derde devadır. Başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Törenin ardından Kano Federasyonu Başkanı Sami Mengütay, Vali İlhan Atış, Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Fazlı Bayram Hadi ve Rektör Akınoğlu'na, katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.

10 ayrı kategoride yapılacak olan Bahar Kupası yarışmalarının ilk gününde K-1 Tekne sınıfında 500 mt. ve 1000 mt. müsabakaları tamamlandı. 2004 Atina ve 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları Şampiyonu, Kano Federasyonu tarafından 2010 yılının en başarılı sporcusu seçilen Macar Kano sporcusu Natasha Yawning'in de ilgiyle izlediği müsabakalar sonucunda; Antalya Gençlikspor Kulübü'nden Cristina Duşev 1., Tuzla Deniz Yıldızıspor Kulübü'nden Öztürk Kuru 2., Adapazarı Belediyespor Kulübü'nden Çağrıbey Yıldırım 3. oldu.

İstanbul, Ankara, Kocaeli, Adapazarı, Antalya, Eskişehir, Sakarya, Van ve Adana'nın yanı sıra Deniz Kuvvetleri Gücü'nün de katıldığı Bahar Kupası yarışlarına çeşitli kategorilerde yarın da devam edecek.

ADANA'DA KANO HEYECANI
ADANA'DA KANO HEYECANI
ADANA'DA KANO HEYECANI
ADANA'DA KANO HEYECANI
ADANA'DA KANO HEYECANI
ADANA'DA KANO HEYECANI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2011 Cumartesi 14:47:03
Güncelleme :23 Nisan 2011 Cumartesi 16:12:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?