6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADANA

Adana'da kimsesiz dedeye polis şefkati

Adana’da yağmur altında kaldırımda soğuktan titreyerek yatan 65 yaşındaki kimsesiz şahıs, "sağlığı yerinde" denilerek ambulansa alınmadı.

Yaşlı adam, daha sonra polis otosuna bindirilerek, bakım yurduna teslim edilmek üzere karakola götürüldü.

Adana Demirspor’a ait Fatih Terim Tesisleri’nde kupa maçı öncesi idmana gelen Ankaragücü yöneticilerinin 155 Polis İmdat hattına yaptıkları ihbar üzerine olay yerine gelen polisler, kaldırım kenarında battaniye sarılarak yatan bir şahısla karşılaştı. Sağanak yağmura rağmen battaniye sıkı sıkı sarılmış vaziyette titreyerek yatan yaşlı şahıs polisin uyarılarına rağmen "Burası benim evim" diyerek uzun süre yerinden kalkmadı. Polisin yardım çağrısı üzerine gelen 112 Acil Servis ekibi ise yaşlı şahsın kontrolünü yaptıktan sonra "Sağlığı yerinde" diyerek ambulansa almadı. Ambulans ekibi de yaşlı adama "Burası kötü, gel sana daha iyi ev bulalım" diye telkinde bulundu, ancak yaşlı adam yerinden kalkmadı.

Ambulansın olay yerinden ayrılması üzerine çözüm arayan polis karakoldan araç istedi. Bu sırada olayı gören vatandaşlar, adının Mehmet Kelek, yaşının da 65 olduğunu söyleyen akli dengesini yitirmiş, saçı sakalına karışmış şahsa sigara ve çay vererek ikna etmeye çalıştı. Vatandaşların ve polisin de ısrarı üzerine yerinden kalkan Mehmet Kelek, çevresindekilere "Burası Çorum mu?" diye sordu. "Adana" diye karşılık alan yaşlı adam, suskun ve gönülsüz şekilde polis otosuna bindi ve geride yağmurdan ıslanmış karton parçaları ile birkaç poşet bırakarak karakolun yolunu tuttu.

ADANA-(İHA)
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2003 Salı 00:00:14
Güncelleme :14 Ocak 2004 Çarşamba 11:19:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?