2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana'da 'Kurtlar Çetesi Operasyonu'na 34 gözaltı

Adana’da, jandarma ekiplerinin arazi mafyasına yönelik gerçekleştirdiği operasyonda Karataş Ziraat Odası Başkanı ve İlçe Tarım Müdürlüğü çalışanlarının da aralarında bulunduğu 34 kişi, çok sayıda silahla birlikte yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, alınan bir dizi istihbarat neticesi harekete geçen Jandarma İl Alay Komutanlığı ekipleri, Karataş ve merkez Yüreğir İlçelerinde bulunan çeşitli köylerde gerçekleştirdiği operasyon sonucu "Kurtlar Çetesi" olarak tanınan organize suç örgütü elebaşısı Cemal Kurt’u yakaladı. Operasyon kapsamında arazi mafyası üyesi oldukları iddiası ile aralarında Karataş Ziraat Odası Başkanı Mustafa Yeşilyaprak, Tarım İlçe Müdürlüğü çalışanı 5 memurun da bulunduğu toplam 34 kişi gözaltına alındı. Çete mensuplarının, baskı ve tehditle haksız kazanç elde etmek için vatandaşların arazilerine el koydukları, bu amaçla değişik tarihlerde 2 kişiyi öldürdükleri, birçok kişiyi yaraladıkları, araç taradıkları ve ANAP ilçe binasını da kurşunladıkları ortaya çıktı.

Çete üyelerinin, kaldıkları ve gösterdikleri yerlerde ise 3 adet el bombası, 3 adet kalaşnikof silah, çeşitli çap ve markalara ait 10 adet tabanca, 10 adet tüfek, bin 500 adet mermi ve fişek ile bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi. Karataş İlçe Jandarma Komutanlığı’nda sorgusu tamamlanan 34 zanlı, bu sabah "Çıkar amaçlı suç örgütü oluşturmak", "Yolsuzluk", "Adam öldürmek", "Yaralamak" ve "İşyeri kurşunlamak" suçlarından DGM’ye sevk edildi.

ADANA-(İHA)
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2004 Cuma 11:56:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?