29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Adana'da kurtuluş coşkusu

Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 85. yıldönümü törenle kutlandı. 

Adana Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan çok sayıda gazi, öğrenci, izci ve vatandaşlar, dev Türk Bayrağını, Belediye Bandosu'nun çaldığı marşlar eşliğinde, İnönü Caddesi ve Küçük Saat güzergahını takip ederek Büyük Saat Meydanı'na getirdi.
Büyük Saat Kulesi'ne Türk bayrağının asılması ve İl Jandarma Komutanlığı tören mangasının atışından sonra, şehitler anısına saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. 

Daha sonra katılımcılar, Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirilecek tören alanına giderek, yerlerini aldı.
Adana Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aytaç Durak, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Muzaffer Şen, Adana Cumhuriyet Başsavcısı İhsan Eroğul ve Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu ile siyasi partiler, kamu kurumları ve bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. 

Çelenklerin konulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunması sırasında İstiklal Savaşı Gazisi Bucaklı Hasanağa'nın torunu 75 yaşındaki Ali Dinçer gözyaşlarını tutamadı. Dinçer, Atatürk'ü kaybetmenin üzüntüsü içinde olduğu için İstiklal Marşı okunurken çok duygulandığını, Atatürk gibi vatan evlatlarının dünyaya bir daha gelmediğini ifade etti. 

Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen törene, AK Parti Adana Milletvekili Ayhan Zeynep Tekin Börü, CHP Adana Milletvekilleri Tacidar Seyhan, Uğur Aksöz, Kemal Sağ ve Mehmet Ziya Yergök de katıldı.
iha
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2007 Cuma 14:03:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?