30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Adana'da mahkumlar 'sörf'e başlıyor

Adana Cezaevi’nde mahkumlara bilgisayar kursları başladı, yakında internette sörf olanağı sunulacak. Cumhuriyet Savcısı Uyar, “Proje hazır. Bakanlık izin verirse, özgürlüklerin ucu biraz açılacak” diyor.

Adana E Tipi Cezaevi’nde yeni kurulan teknoloji sınıfında bilgisayar kullanmayı öğrenen tutuklu ve hükümlüler, yakında internette ‘sörf’ yapmaya başlayacak.

Adana E Tipi kapalı ve Açık İnfaz Kurumu’ndan sorumlu Cumhuriyet Savcısı Hakan Uyar, “değişen ve gelişen dünya şartlarına uymak için projeler geliştirdiklerini”, el işi, halk oyunu, resim kurslarının yanı sıra son olarak bilgisayar kursu açtıklarını anlattı.

Kurslardan 1 yıl içinde yaklaşık bin tutuklu ve hükümlünün kendi isteğiyle yararlandığını belirten Uyar, “Böylece, tutuklu ve hükümlülerin rehabilite edilerek dışarı çıktıklarında topluma kazandırılması anlamında önemli adım atıldı” dedi. Uyar, şöyle devam etti:

ÖNCE ALTYAPI, SONRA İZİN


“Adana İŞKUR Müdürlüğünün katkısıyla oluşturulan bilgisayar ve teknoloji sınıfında açılan bilgisayar kursu da diğer kurslar gibi hayli ilgi gördü. Bilgisayar kursları ile tüm tutuklu ve hükümlülerin bilgisayar kullanmayı öğrenmeleri sağlandıktan sonra, onlara internet hizmeti sunma konusunda da projemiz var. Bu konudaki alt yapıyı sağladıktan sonra Adalet Bakanlığının iziniyle, her mahkum için günde 1 saat internetten yararlanma imkanı sağlayacağız. Proje aşamasında olan bu hizmetle, tutuklu ve hükümlülere yönelik özgürlüklerin ucu biraz daha açılmış olacak. Tutuklu ve hükümlüler bu sayede internet ortamında sörf yapabilecekler.”

Uyar, “cezaevlerini korkulan yer olmaktan çıkarıp, birer eğitim yuvası haline dönüştürme” çabalarının süreceğini, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin katkısıyla da 5 bin kitap bulunan bir kütüphanenin hizmete girdiğini de anlattı. Kütüphanede en çok kitap okuyan tutuklu ve hükümlülerin ödüllendirildiğini belirten Uyar, “Suçluyu kazıyın altından insan çıkar”, “Suçlu çocuk yok, suça itilmiş çocuk var” sloganıyla hareket ettiklerini ifade etti.

PANTOLON HIRSIZINA, HEDİYE PANTOLON


Savcı Uyar, bir süre önce cezaevinde Sosyal Acil Yardım Odası kurduklarını, sivil toplum kuruluşları ve ticari işletmelerden yapılan giysi yardımlarının mahkumlara dağıtıldığını da anlattı. Uyar, “Örneğin sigarayı bırakan 3 mahkuma bu sayede takım elbise, pantolon hırsızlığı iddiasıyla tutuklanan bir çocuğa da yine bu yolla pantolon hediye edildi” dedi.

aa
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2007 Cuma 17:07:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?