2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana'da namus pususu

Uğradıkları silahlı saldırıda yaralanan iki kardeş, jandarmaya sığınarak canlarını zor kurtardı. Olayın ardından av tüfekleriyle birlikte gözaltına alınan 7 kişiden 1’i tutuklandı.


Bucuga ve Çiçek aileleri arasındaki olaylar zinciri, 18 yaşındaki Nurcan Bucuga’nın, merkez Yüreğir İlçesi Menekşe Köyü’ndeki evinden kaybolmasıyla başladı. İddiaya göre, Baba Rüstem Bucuga (56), 14 Mart 2004 tarihinde kızı Nurcan Bucuga’nın (18) kaçırıldığını öne sürerek Cumhuriyet Savcılığı’na başvurdu. Ancak 12 gün sonra Nurcan Bucuga evine dönerek, eniştesi Vedat Çiçek’in (34) 1.5 yıldır kendisine tecavüz ettiğini ve eniştesinden hamile kaldığını söyledi. Genç kız, eniştesinin kendisini kaçırıp, kürtajla bebeğini zorla aldırdığını iddia etti. Bu iddialar üzerine Vedat Çiçek tutuklanarak cezaevine gönderildi. 3.5 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen Vedat Çiçek, Adana Cumhuriyet Savcılığı’na verdiği dilekçede, baldızına kendisinin tecavüz etmediğini belirtti.


Nurcan Bucuga, 17 Temmuz 2004 tarihinde Menekşe Köyü’ndeki evlerinde iple tavana asılı halde bulundu. Vedat Çiçek, baldızı Nurcan Bucuga’nın intihar etmediğini, aile meclisi kararı ile öldürüldüğünü, tecavüzcülerin ise kızın amcasının oğulları olduğunu ileri sürdü. Çiçek, savcılığa verdiği dilekçede, köyde çobanlık yapan ve Nurcan’a ilk tecavüz eden kişi olan M.T.’nin de aynı aile tarafından 2001 yılında öldürüldüğünü öne sürdü.
Cumhuriyet Savcılığı’na verdiği dilekçenin birer nüshasını da Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Adana Valiliği’ne gönderen Vedat Çiçek, biri kız iki çocuğunu yanına alırken, eşi Şerife’nin evine dönmek istediğini, ancak ailesinin tehdit ve baskısı nedeniyle evine dönemediğini savundu.

JANDARMAYA SIĞINDILAR
Bu arada, Menekşe Köyü’nde bulunan evindeki eşyalarını taşımak isteyen Vedat Çiçek ve kardeşi Fatih Çiçek (30), akşam saat 20.00 sıralarında Menekşe Köyü yol ayrımında, kullandıkları 50 K 490 plakalı kamyonet ile pusuya düşürüldü. Vedat Çiçek ve kardeşi Fatih Çiçek, bir araçtan açılan ateş sonucu çeşitli yerlerinden yaralandı. Saldırıya uğradıkları kamyonetleriyle birlikte Çınarlı Jandarma Karakolu’na kaçarak canlarını kurtaran yaralı kardeşler, olayı şöyle anlattı:
"Köyün yol ayrımına geldiğimiz esnada Halil Bucuga’nın sürdüğü 01 KL 988 plakalı araç, birden önümüzü kesti. Daha sonra çevremizden ateş edilmeye başladı. Olay yerinde amcaları Tahsin, Memiş Bucuga, çocukları Halil, Cumali, Muammer Bucuga, karımın kardeşleri Hanifi, Selçuk ve Yakup Bucuga vardı. Buna rağmen, yoğun ateş arasında aracımızı durdurmadan yolumuza devam ettik ve jandarmaya sığındık. Daha önce dilekçeyle yetkili makamlara başvurarak ’Tehdit altındayız. Bizi öldürecekler’ demiştik, kimse aldırmadı. Hepsinden şikayetçiyiz. Hayatımız tehlikede" diye konuştular.
Öte yandan, jandarma olaya karıştıkları iddia edilen Tahsin, Memiş, Halil, Cumali, Muammer, Selçuk ve Yakup Bucuga’yı, olayda kullanılan av tüfekleriyle birlikte yakalayarak gözaltına aldı. Hanifi Bucuga’nın ise arandığı bildirildi. Jandarma, olayda kullanılan 01 KL 988 plakalı araca el koydu.
Sorgusu tamamlanan 7 zanlıdan, maktule Nurcan Bucuga’nın ağabeyi Yakup Bucuga (28), suçunu itiraf etti. Ağabey Yakup Bucuga, çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, diğer 6 zanlı ifadeleri alındıktan sonra jandarma tarafından serbest bırakıldı.

ADANA (İHA) -
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2004 Pazar 12:34:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?