2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana'da olaylı başlayan gösteriler sakin bitti

Adana’daki 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları olaylı başladı, sakin bitti. Sabah saatlerinde polis noktasında üzerine aratmak istemeyen bir grup üniversiteli, ellerindeki mukavva kutularla polise saldırdı.

Polisin de göstericilere copla müdahale etmesi üzerine çıkan arbedede bir polis memuru hafif şekilde yaralandı. Olaylar, polis şeflerinin araya girmesiyle büyümeden önlendi. Kutlamaların ilerleyen saatlerinde ise sıcaktan etkilenen bazı göstericiler baygınlık geçirdi.

Adana’daki gösteriler sabah sata 11.00’de Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu önünde başladı. Yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı gösteriler için polis olağanüstü tedbirler aldı. Güvenlik güçleri, göstericileri havadan helikopterle, Karadan panzer, Robocop ve polis köpekleriyle yakın takibe aldı. Gösteri alanında ise sürekli ambulanslar bekletildi.

Bir grup eylemci; düdük, def ve davullarla bayramı kutlarken, "Yaşasın 1 Mayıs, "Irak halkı yalnız değildir", "İncirlik üssü kaldırılsın", "Yaşasın hakların kardeşliği" gibi sloganlar atan göstericiler, yaklaşık 1 saat ellerindeki pankart, flama ve bayraklarla yürüdü. Uğur Mumcu Meydanı’nda toplanan göstericiler, burada çalınan müzik ve davul zurna eşliğinde halaylar çekti.

Kutlamalara, Hollanda’da bir sağlık kuruluşunda çalışan Türk işçi, eşi ve 1 yaşındaki oğulları ile birlikte katılırken yaklaşık 3 saat süren eylemde özürlü vatandaşlarla, hamile ve küçük çocuklarında olması dikkat çekti. Kutlamaların ilerleyen saatlerinde sıcaktan etkilenen göstericilerin bazıları baygınlık geçirdi. Baygınlık geçiren göstericilerin bir kısmına ambulansta müdahalede bulunulurken durumu ciddi görülenlerse polis otosuyla hastaneye götürüldü.
Hareketli başlayan Adana’daki eylemler, yapılan konuşmaların ardından olaysız şekilde son buldu.

ADANA-(İHA)
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2004 Cumartesi 18:02:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?