4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Adana'da olaylı eylem

ADANA'DA OLAYLI

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Türkiye Kamu Sen'in çağrısıyla 5 memur konfederasyonuna bağlı yaklaşık 2.5 milyon memur, bugün iş bıraktı. Eylem, saat 00.00'dan itibaren garlarda başladı. 25 Kasım'a girildiği saniyelerde makinistler, görev bıraktı. Dün Ankara'dan Adana'ya saat 20.05'te hareket eden 21206 sefer sayılı trenin çalışanları, Kayseri Boğazköy'e gelindiğinde saatler 00.00'ı gösterince eylem başladığı gerekçesiyle trenden indi. Makinist ve 2 görevli eylem yapmayacaklarını

belirterek, Boğazköy'den Adana'ya hareket etti. Sabah saat 09.00 sıralarında Adana'ya ulaşan trenin makinist ve görevlilerine eylemi yapan Adana gar çalışanları tepki gösterdi. Grevi kırmakla suçladıkları makinist ve görevlilere sloganlarla tepki gösteren eylemciler, makinist ve 2 görevliyi trenden indirmedi. Eylem yapan memurlar, trenin teknik muayenesinin yapılmadığını iddia ederek, "Bu şekilde trenin hareket ettirilmesi faciaya davetiye çıkartmaktır" dedi.

Çevik kuvvet polisleri eşliğinde trenden inen makinist ve 2 görevli, saat 19.30 sıralarında çevik kuvvet polisi eşliğinde tekrar trene binip Ankara'ya hareket etmek isteyince grev yapan memurlar yine tepki gösterdi. Trenin önüne geçerek oturma eylemi yapan memurlar, gece saat 00.00'a kadar trenin kalkışına izin vermeyeceklerini söyleyedi. Memurlar ile polis arasındaki tartışma zaman zaman hararetlendi.

Devlet Demiryolları 6. Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle bir süre görüşen sendika temsilcileri, trenin grevin bitiş saati olan 00.00'da kalkacağını açıkladı. Açıklamanın ardından polisler eşliğinde trenden indirilen makinist ve 2 görevliye, eylemciler yine tepki gösterdi.

Gardan yapılan "Çukurova Mavi Treni, garımızdan 00.00'da hareket edecektir" şeklindeki anonsla yolcular bilgilendirildi. Garda eş ve çocuklarıyla uzun süre bekleyen yolcular ise, "Hastamız var. Bayram öncesi gidip ziyaret edecektim. Trenin gece 00.00'a kadar hareket etmeyeceğini bilmiyordum. Garda 4-5 saat bekleyeceğiz. Böyle bir hak arama olmaz. Bu, şımarmaktan başka birşey değildir. Bunların yaptığı işi, daha az ücrete yapacak dünya kadar insan var" diyerek eylem yapan memurları eleştirdi. Ahmet

Biçer adlı yolcu ise, tren bulamadığı için kucağındaki bebeğiyle birlikte gardan ayrıldı. Biçer, "Bir saate yakın burada bekliyorum. Ancak trenin gece geç saatlerde kalkacağı söyleniyor. Ne yapacağıım bilmiyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 21:21:02
Güncelleme :26 Kasım 2009 Perşembe 10:27:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?