4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Adana'da olaylı gece

ADANA'DA OLAYLI GECE

Adana'da düzenlenen yasadışı gösterilerde PKK sempatizanları ikamet ve polislere molotof ve havai fişeklerle saldırdı. Gösteriler sırasında serum tedavisi gören hasta bir kadın zor anlar yaşadı.

Terör örgütü PKK'nın sözde kuruluş yıldönümünü bahane eden göstericiler, merkez Seyhan ilçesi Barbaros Mahallesi'nde bir araya geldi. Eminağa Caddesi üzerinde lastik yakarak yol kapatan göstüreciler, terör örgütü PKK ve lideri Abdullah Öcalan lehine slogan attı. Gruba, Çevik Kuvvet ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, panzer ve 'TOMA' adı verilen zırhlı araçlarla müdahale etti.

Molotof kokteyli ve havai fişeklerle polise saldıran yüzleri maskeli göstericiler, çevrede bulunan evlere de molotof attı. Polisin kullandığı gaz bombasından etkilenen bir kişi, baygınlık geçirdi. Yerde yatan vatandaş, çevik kuvvet polislerinin ikazıyla olay yerinden uzaklaştırıldı.

Yasadışı gösteriler sırasında seruma bağlı hasta bir kadın, grubun gösteri yaptığı istikametten polise doğru yürüdü. Yanında bir refakatçisiyle yürüyen hasta kadın zor anlar yaşadı. Gaz bombasından etkilenen kadın, gaz bombasından etkilenen gözlerini tutarak bölgeden ayrıldı.

Çıkan olaylarda mahallede bulunan işyerleri ve bazı ikametlerde büyük hasar oluştu. Yaşanabilecek olaylara karşı kentin 5 farklı noktasında güvenlik önlemleri arttırıldı.

ADANA'DA OLAYLI GECE
ADANA'DA OLAYLI GECE
İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2009 Salı 23:33:01
Güncelleme :2 Aralık 2009 Çarşamba 09:12:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?