29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Adana'da olaylı yıkım

Adana'da imara aykırı inşa edilen bir restoranının yıkımı sırasında iş yeri çalışanları belediye ekiplerine taşla saldırıp ateş yakarak direndi.


Kaçak yapılarla mücadelesine devam eden Adana Büyükşehir Belediyesi, Menderes Bulvarı üzerinde 3621 sayılı Kıyı Kanunu'na ve 3194 sayılı İmar Kanunu'na aykırı yapılan bir restoran için yıkım kararı aldı.

Yıkım kararı, işyeri sahibine tebliğ edilmesine rağmen söz konusu imara aykırı kaçak yapı verilen süre içerisinde tahliye edilip yıkılmayınca belediye ekipleri olay yerine gitti.
Menderes Bulvarı üzerinde Kaptan Restorant adıyla faaliyet gösteren imara aykırı kaçak yapıyı yıkmak isteyen Büyükşehir Belediyesi ekipleri direnişle karşılaştı.

Restoranda çalışanlar olduğu tahmin edilen saldırganlar, kaçak yapının yıkılmaması için önce dama çıktı, sonra da ateş yakarak yolu trafiğe kapattı. Hızını alamayan kişiler, Büyükşehir Belediyesi iş makinelerini taşladı. Atılan taşın isabet etmesi sonucu bir basın mensubunun kamerası kullanılmaz hale geldi.


Jandarma ekiplerinin de sakinleştiremediği saldırganların tüm taşkın hareketlerine rağmen, kararlı tutumundan taviz vermeyen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, imara aykırı yapılan kaçak yapıyı yıktı.


Menderes Bulvarı'ndaki olayla ilgili açıklama yapan Türkiye Belediyeler Birliği ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Büyükşehir Belediyesi olarak kaçak yapıya asla izin vermeyeceklerini söyledi.


Halkın kullanımında olması gerekirken, işgal edilen bu tür yerleri kararlılıkla temizlediklerini kaydeden Durak, "Sorumluluk alanımızdaki hiçbir yeri işgal ettirmeyeceğiz. Halka açık alanlar, yine halkın olacaktır. Karşımızda kim olursa olsun, tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmedik, yedirmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2007 Cuma 11:53:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?