29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Adana'da orman yangınları

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesine bağlı Hakkıbeyli köyü civarında orman yangını çıktı. 150 hektar ormanlık alanda etkili olan ve yerleşim alanlarını tehdit eden yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun çabaları sonucu kontrol altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Adana'nın İmamoğlu ilçesine bağlı Başören köyündeki bir tarlada anız yakılması sonucu çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle Hakkıbeyli köyü ile çevresindeki Yeniyayla, Avcılar ve Gökbuket Köyü civarındaki ormanlık alana yayıldı. Kısa sürede büyüyerek 150 hektar kızılçam ormanında etkili olan yangına, Adana Orman Bölge Müdürlüğü işçileri ile Adana Büyükşehir Belediyesi ve çevredeki ilçe belediyelerine ait itfaiye ekipleri, jandarma ekipleri müdahale etti.

Yangın söndürme çalışmalarına katılan vatandaşlar ise evlerini yangından korumak için köy çevresindeki tarladaki otların tutuşmaması için traktörle sürerek güvenlik şeridi oluştururken, grayderlerle de bu çalışmalara destek verildi. Köylüler evlerinin çeşmelerine taktıkları hortumlarla da çevredeki otların tutuşmasını önlemeye çalıştı. Karadan ve havadan yürütülen söndürme çalışmalarında yangın kontrol altına alındı.

Yetkililer, kontrol altına alınan yangının tamamen söndürülmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2007 Perşembe 18:35:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?