2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana'da pazar yeri tartışması

Adana İl Trafik Kurulu, Hürriyet Mahallesi'ndeki semt pazarının kaldırılmasını kararlaştırdı. Kararı, uygulamak isteyen zabıta ekipleri ile pazarcı esnafı arasında tartışma çıktı.
Adana'nın Merkez Seyhan İlçesi, Hürriyet Mahallesi'ndeki Askerlik Şubesi'nin karşısına kurulan pazarın, trafiği aksattığı gerekçesi ile 35. Sokağa taşınması kararlaştırıldı. İl Trafik Kurulu'nun aldığı karara tepki gösteren pazarcı esnafı, "Bu pazar Adana'nın en eski pazarıdır. 35 yıldır buraya kuruluyor. Askerlik Şubesi'nin şikayeti üzerine, İl Trafik Kurulu eski pazar yerinin kaldırılarak, bir başka sokağa taşınması yönünde karar verdi" dediler.
Uygulamayı protesto eden pazarcılar, kararı uygulamak için gelen zabıta ekipleriyle de tartıştı. Pazar esnafı, şikayetlerine rağmen kendilerine gösterilen 35. Sokağa taşınmaya ve satış yapmaya başladı.
Pazar kurulması için kendilerine gösterilen yeni sokağın çok dar olduğunu belirten pazarcı esnafı, "Terörün en yoğun olduğu dönemde bu pazarı kaldırmadılar. Şimdi kaldırmak istiyorlar. Bu uygulama keyfidir. Yetkilileri tarafsız olmaya ve haklı davranmaya çağırıyoruz. Bizim Askerlik Şubesi'ne karşı olumsuz bir tavrımız söz konusu olamaz. Yerimizin değiştirilmesini istemiyoruz. Eski yerimize dönünceye kadar mücadelemizi de sürdüreceğiz" diye konuştu.
MEHMET KEMAL FİRİK - ADANA (İHA)
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2004 Pazartesi 01:52:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?