2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana'da perdeler açıldı


Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ’’Gözlerimi kaparım, vazifemi yaparım’’ adlı oyunla sezona ’’perde’’ dedi.

Sezonu açan şehir tiyatrosunun Salı, Çarşamba ve Cumartesi günleri 3 ayrı oyunla 3 oyun sahneleyeceğini söyleyen Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Şefi İsmail Timuçin, tüm Adanalıları tiyatroya beklediklerini bildirdi.


Haldun Taner’in yazdığı, İstanbul Devlet Tiyatrosu Rejisör ve oyuncusu A.Galip Erdal’ın yönettiği ’’Gözlerimi Kaparım, Vazifemi Yaparım’’ oyununun ilk günde büyük. ilgi gördüğünü kaydeden Timuçin, müzikli, danslı, komedi türü oyunda 22 kişinin rol aldığını belirtti.
Bu oyunun yanı sıra, Haşmet Zeybek’ in yazdığı, Devlet Tiyatrosu sanatçısı Şakir Gürzumar’ın yönettiği Düğün ya da Davul ile Mehmet Baydur’un yazdığı, Adana Devlet Tiyatrosu Müdürü Mustafa Kurt’un yönettiği Yeşil Papağan Limited oyununun dönüşümlü olarak haftada 3 gün sahnelendiğini söyleyen İsmail Timuçin, ’’Geniş ve tecrübeli oyuncu kadromuzla Adanalıların tiyatro özlemini gidermeye çalışıyoruz. Oyunlarımız ilk günden itibaren büyük ilgi görmeye başladı. Bu nedenle Adanalı tiyatro severlere teşekkür ediyoruz’’ şeklinde konuştu.


Kenthaber
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2004 Cuma 18:23:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?