30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Adana'da pis koku eylemi

Adana'da Büyükşehir Belediyesi'ne ait kanalizasyon suyu arıtma tesisinin pis koku yaydığını iddia eden Akdeniz Mahallesi sakinleri, tesis önünde protesto gösterisi yaptıktan sonra yol keserek eylem yaptı.

 
Olay, akşam saat 18.00 sıralarında Akdeniz Mahallesi'nde bulunan ASKİ Genel Müdürlüğü'ne bağlı arıtma tesisi önünde gerçekleşti. Kalabalık bir grup, ellerinde protesto yazılarının bulunduğu dövizlerle, pis koku yaydığını ve kokudan dolayı evde yatamadıklarını savundukları tesis önünde, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ı protesto etti. Mahalle olarak gereken ilgiyi görmediklerini öne süren vatandaşlar, arıtma tesisi önünde gösterdikleri tepkinin ardından Karataş-Adana Karayolunu bir süre trafiğe kapattı.

Çevik Kuvvet ekiplerinin müdahale ettiği yol kesme eyleminde vatandaşlardan yolu açmaları istendi. Yolun ortasında kurban kesen vatandaşlar, bir süre yolu açmamak için direndi. Yolun açılması için uyarılarda bulunan emniyet ekipleri, vatandaşların daha fazla trafik akışını engellemelerine izin vermedi ve vatandaşların yolu açmasını sağladı. Zaman zaman polis ve vatandaşlar arasında tartışmaların da yaşandığı yol kesme eylemi, vatandaşların dağıtılması ile birlikte sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2007 Perşembe 22:25:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?