4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Adana'da pitbull dehşeti!

Adana'nın Yüreğir İlçesi'nde Sabancı İlköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Ece Erboğa, Yamaçlı Mahallesi 606 Sokak'ta evine gitmek üzereyken başı boş gezen pitbull cinsi bir köpeğin saldırısına uğradı.

Küçük kızın köpek tarafından boynundan ısırıp yerde sürüklendiğini gören çevredeki vatandaşlar yardıma koştu. 7 kişinin demir çubuk, sopa ve taşlarla vurmasına rağmen köpek, küçük kızın boğazını bırakmadı. Güçlükle köpeğin elinden alınan kız, çevredeki vatandaşlar tarafından Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk müdahalesi acil serviste yapılan Erboğa, hayati tehlike kaydı ile beyin cerrahisi yoğun bakım ünitesine alındı. Erboğa'nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

''KIZIM ÖLEBİLİRDİ''

Kızını başına gelen korkunç olayın şokunu üzerinden atamayan baba Cemil Erboğa, bu tür köpekleri sokaklarda başı boş bırakanların cezalandırılması gerektiğini söyledi. Erboğa, "Benim kızımın başına gelenler başkasının da gelebilir. Kızım ölebilirdi. Yaralıda olsa yaşadığına şükrediyoruz. Kızımı kurtaranlara teşekkür ederim" dedi.

''ÇOCUK KANLAR İÇİNDEYDİ''

Küçük Ece'nin kurtarılmasına yardımcı olan Ümit Kepenci ve İzzet Karayaz, "Çocuk kanlar içindeydi. Köpek kızın boğasına sarılmış bırakmıyordu. Ne bulduysak köpeğin üzerine attık. 7 kişi taş, demir, tuğla ve sopalarla köpeğe vurup sersemleterek çocuğu kurtara bildik. Bu köpeklerin halkın içerisinde dolaştırılması yasaklanmalı" dedi.

Küçük kızı ısıran köpek daha sonra Yüreğir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak hayvan barınağına teslim edildi. Güvenlik güçleri ise köpeğin sahibini bulmak için çalışma başlattı.

 

Habertürk
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2009 Salı 09:48:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?