29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Adana'da silahlı saldırı: 1 ölü

Adana'daki Sümer Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne üye olmadıkları halde derneğe girmek isteyen 3 şahıs, içeri alınmayınca, beraberinde getirdikleri pompalı tüfeklerle çevreye ateş açtı. Olayda 1 kişi hayatını kaybetti.


Olay, Sümer Mahallesi 71 sokak içerisinde bulunan Sümer Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Lokali'nde akşam saat 22.00 sıralarında meydana geldi. Kimliği tespit edilemeyen 3 şahıs, akşam saatlerinde dernek lokaline gelerek, içeri girmek istedi.

Ancak dernek yönetiminin tepkisi ile karşılaşan ve içeri alınmayan şahıslar, lokale geldikleri ticari otomobil içerisinde bulunan pompalı tüfeklerini alarak ateş etmeye başladılar.

Korkudan ne yapacağını bilemeyen üyeler kendilerini masaların altına atarken, derneğin müdürü olduğu belirtilen Ahmet Özkurt (46), kaçamayarak başından aldığı saçmalar sonucu olay yerinde hayatını kaybetti. Şahıslar, saldırının ardından geldikleri ticari otomobil ile olay yerini terk ederken, durum hemen polise bildirildi. Ayrıca olayda kullanılan ticari otomobilin plakasının da sahte olduğu tespit edildi. Görgü tanıklarından alınan bilgiler doğrultusunda çalışma başlatan polis ekipleri, şüpheli Mustafa D. isimli bir şahsı aramaya başladı. Tüm bunların yaşandığı sırada yine aynı mahallede bulunan Evren Taksi isimli iş yerine de pompalı tüfekle ateş açılması sonucu polis tekrar harekete geçti. Bereli bir şahsın ateş açtığı ve yine benzer ticari bir taksi ile olay yerinden ayrıldığı belirtilirken, polis geniş çaplı soruşturma başlattı. Her iki olayında bağlantılı olduğunu düşünen ekipler kontrolleri gece boyunca sürdürürken, dernek saldırısında hayatını kaybeden Ahmet Öztürk'ün cesedi Adana Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

iha
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2007 Perşembe 03:15:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?