4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Adana'da tarihe yolculuk

ADANA'DA TARİHE YOLCULUK

Adana'da "Hicaz ve Bağdat Demiryollarının 100. yılı" fotoğraf sergisi açıldı.

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) tarafından ortaklaşa düzenlenen "Hicaz ve Bağdat Demiryolları 100. Yılı" fotoğraf sergisi, Seyhan Kültür Merkezi'nde açıldı. Açılış konuşmasını yapan BYEGM Genel Müdür Vekili Salih Melek, "Bazı tarihi olaylar, toplumlar ve ülkeler üzerinde unutulmaz etki bırakırken, geleceğin şekillenmesinde de büyük rol oynamaktadır. Aradan geçen bir asırlık

süreye rağmen Hicaz ve Bağdat Demiryolları bugün hala önemini koruyor ise, bıraktığı etkinin büyük olmasından dolayıdır. Bu etki, sergimizin amacını da ortaya koymaktadır. Bu açıdan bu sergi bizim için ayrı bir değer taşımaktadır" dedi. Hicaz ve Bağdat Demiryollarının tamamen yerli sermayenin ve milli işgücünün sonucu olduğunu belirten Melek, şöyle devam etti:

"Bizim bu sergiyi gündeme getirmemizin amacı, doğu ile batı arasında stratejik bir konumda bulunan Türkiye'yi, önemli yolların geçtiği bir koridor haline dönüşmesi fikrinin hayata geçmesini sağlamaktır. Hicaz - Bağdat Demiryollarının yapımında, atalarımızın gösterdiği maddi ve manevi fedakarlıkların yanı sıra Alman teknolojisinin de büyük payı vardır. Bu bakımdan bu proje, Türk - Alman dostluğunun çok önemli dönüm noktalarından birisidir."

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz ise, Hicaz-Bağdat Demiryollarının Türkiye ile Almanya arasındaki dostluğun göstergesi olduğunu söyledi. Cuntz, serginin iki ülke arasındaki dostluğa katkı sağlayacağını kaydetti.

Adana Valisi İlhan Atış, serginin iki ülke arasındaki ticari ve dostluk ilişkilerinin göstergesi olduğunu belirterek, güzel dostluğun devam etmesi temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, toplam 248 fotoğrafın yer aldığı serginin açılışını yaptı.

ADANA'DA TARİHE YOLCULUK
ADANA'DA TARİHE YOLCULUK
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2009 Salı 21:55:02
Güncelleme :21 Ekim 2009 Çarşamba 08:57:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?