4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Adana'da telekulak iddiası

Adana Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Servisi'nde görevli bir polis memurunun, dinlediği telefonları yasal olmayan yollarla bazı belediye başkanları, siyasiler ve medya mensuplarına servis yaptığı iddia edildi.

Polis memurunun, 22 Temmuz'da düzenlenen veda yemeğinin 'telekulak' olayının bağlantılarını ortaya çıkardığı savunuldu.
Adana'dan günlük yayın yapan Ekspres Gazetesi, bugünkü sayısında okuyucularına manşetten duyurduğu "Telekulak Skandalı" başlıklı haberinde; yaklaşık 8 ay önce Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Birimi'nde görevli M. A. adlı polis memurunun, dinlediği telefonları yasal olmayan yollarla, aralarında belediye başkanlarının da bulunduğu bazı siyasilere ve medya mensuplarına servis ettiğini yazdı. Gazete, Adana Valiliği'nin söz konusu olayla ilgili soruşturma açarak memuru kızağa aldığı bilgilerine yer verdi. Van'atayini çıkan M. A. adlı polis için bir otelde veda yemeği verildiği, bu yemeğe de bazı belediye başkanları ve yardımcıları ile bir siyasi partiye mensup çok sayıda kişi ve medya mensuplarının davetli olarak katıldığı belirtildi. Vali İlhan Atış, söz konusu iddia ile ilgili basın mensuplarının sorularına yanıt verdi. İddialar ile ilgili soruşturma açıldığını belirten Vali Atış, ''İddiaları duydum, polisimizin Van'da bir karakola tayini çıktı. Ama 100 kişilik yemek verecek şekilde kendisini sevdirmiş. Negüzel, herkes kendisini bu kadar sevdiremez. Konu Ankara'dan gelen ekiplerle incelenmiş, sonuca varılmış ve tayini yapılmıştır'' diye konuştu.
Vali Atış, veda yemeği ile ilgili olarak kendisinin davet alıp almadığı yönündeki soruya ise bu konuda kendisine ulaşılmadığını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2009 Çarşamba 18:23:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?