29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Adana'da terör operasyonu

Adana'da, kırsal alanda faaliyet gösteren ve büyükşehirlerde bombalı eylemlerde bulunmak üzere görevlendirilen terör örgütü mensubu bir kişi yakalandı.

Örgüt mensubuna yardım ve yataklık yaptığı ileri sürülen biri kadın, 3 kişinin de göz altına alındığı operasyonda, hücre evinde yapılan aramalarda ise 4 kilo 100 gram plastik patlayıcı ile bomba düzeneği yapımında kullanılan çok sayıda elektronik malzeme ele geçirildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri terör örgütü PKK/KONGRA-GEL'e yönelik yürüttüğü istihbarat çalışmalarında Baz, Doğan, Cemal ve Ahmet kod adlarını kullanan Y.Ç. (35) isimli örgüt mensubunun bombalı eylemlerde bulunmak üzere Adana'ya geldiğini tespit etti.

Güvenlik güçleri, örgüt mensubunun merkez Seyhan ilçesi, Hanedan mahallesinde kaldığı tespit edilen hücre evine operasyon düzenledi. Operasyonda örgüt mensubuyla ona yardım ve yataklık yaptığı ileri sürülen S.D. (29), M.S. (39) ve A.Y. (21) gözaltına alınırken, hücre evinde yapılan aramalarda ise Adana ve Antalya başta olmak üzere büyükşehirlerde bombalı eylemlerde kullanılmak üzere 4 kilo 100 gram plastik patlayıcı, 1 adet Rus yapımı parça tesirli el bombası, 13 adet elektrikli fünye, 2 adet telsiz ve bomba yapımında kullanılan çok sayıda elektronik malzeme ele geçirildi.

Yakalanan örgüt mensubunun, 1999 yılında PKK/KONGRA-GEL terör örgütünün Tunceli ili kırsalında 4 yıl silahlı faaliyet gösterdikten sonra, Irak ve Suriye'de bulunan kamplarda askeri, siyasi, bomba ve sabotaj türü eğitim aldığı, ardından Türkiye'de bombalı eylemlerde bulunmak üzere görevlendirildiği tespit edildi.

Örgüt mensubunun emniyetteki sorgusunda ise 11 Eylül 2006 tarihinde Hatay il merkezine 20 kilometre mesafede bulunan Bedirge Köprüsü altında bulunan ve imha edilen patlayıcıyı da kendisinin bıraktığı öğrenildi.

Terör örgütü üyeleri yapılan sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. 



KANLI EYLEMLER YAPACAKTI

Üzerinde Bülent Karataş adına düzenlenmiş sahte kimlik ele geçirilen bombacı gözaltına alındı. Sorgusunda 4 yıl Tunceli kırsalında silahlı eylemlere katıldıktan sonra Irak’a geçtiğini itiraf eden Çelebi’nin, bomba eğitimi aldıktan sonra metropollerde kanlı eylemler yapması için Adana’ya gönderildiğini itiraf ettiği açıklandı. Türkiye’ye 6 ay önce Suriye’den geriş yaptığını söyleyen Çelebi’nin, “Örgüt bana şifreli mesajla eylem için talimat gönderecekti. Eylem talimatı gelene kadar da deşifre olmamak için hiç bir faaliyete katılmadım. Emir geldikten sonra ise eylem yapacaktım” dediği kaydedildi. Çelebi, Türkiyeye giriş yaptıktan sonra yanında getirdiği patlayıcının bir kısmını Antakya’ya 20 kilometre uzaklıktaki Bedirge Köprüsü altına sakladıktan sonra Adana’ya geçtiğini açıkladı.

Çelebi ile Dorak’ın ifadeleri üzerine bombacıya yardım ettiği belirlenen 21 yaşındaki A.Y. ile 39 yaşındaki M.S. de gözaltına aldı.

Sorguları tamamlanan zanlılar, adliyeye sevk edildi.


a.a
Yayın Tarihi : 9 Mart 2007 Cuma 12:49:27
Güncelleme :9 Mart 2007 Cuma 12:52:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?