2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana'da toplanan DSP il başkanları Zeki Sezer'e destek çıktı..

Demokratik Sol Parti'nin (DSP) 17 il başkanı Adana'da toplanarak, yapılacak olan kurultayda DSP eski Genel Başkan Yardımcısı Zeki Sezer'i destekleyeceklerini açıkladılar.
Adana DSP İl Binası'nda bir araya gelen Aksaray, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Mersin, Niğde, Antalya, Isparta, Burdur, Adıyaman, Şanlıurfa, Sivas, Karaman, Kayseri, Malatya, Osmaniye DSP il başkanları, yapılacak olan kurultayda daha önce milletvekilliği, bakanlık ve genel başkan yardımcılığı yapmış olan Zeki Sezer'i adayları olarak destekleyeceklerini açıkladılar.
Konuyla ilgili olarak bilgi veren DSP Adana İl Başkanı Asaf Uluğturkan, gerçekleştirdikleri il başkanları toplantısının mini bir kurultay olduğunu ve burada desteleyecekleri ismin kurultayda da kazanacağını ileri sürerek, "Diğer genel başkan adaylarına da saygı duyuyoruz. Aday olmak onların demokratik hakkıdır. Ancak bizim destekleyeceğimiz isim Zeki Sezer'dir" dedi.
Toplantıda 17 il başkanı adına ortak bir bildiri okuyan Mersin İl Başkanı Adem Topçu, bazı genel başkan adaylarının partinin kurucusu Bülent Ecevit'e karşı tutumlarının yanlış olduğunu söyleyerek, "Ecevitler'in mirasına evet, kendilerine hayır mantığı DSP'yi kurtaracak mantık değildir. Ecevitler'i reddetmek DSP'yi reddetmektir" dedi.
DSP olarak partinin her kademesinde görev yapmış olan birini genel başkanlığa getireceklerinin söyleyen Topçu, "Adayımız; demokratik sol kültürü kendi yaşam yolu olarak seçen, uygulayan, 17 yıldan bu yana partimizde ilçe başkanlığı, il başkanlığı, parti meclis üyeliği, genel sekreter yardımcılığı, genel sekreterlik, milletvekilliği, bakanlık ve genel başkan yardımcılığı gibi tüm birimlerimizde başarılı olan Zeki Sezer'dir" diye konuştu.
İl başkanları, Türkiye çapında bir çok il başkanının da aynı fikir ve düşünceler sahip olduğunu, yapılacak kurultayda genel başkanlığa Zeki Sezer'in kesin olarak getirileceğini iddia ettiler.
iha-adana
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2004 Çarşamba 14:49:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?