29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Adana'da ürkütücü iddia

Adana'da 10 yaşında bir çocuk sırtından vurularak öldürüldü. Sırtından vurulan çocuğu kendisini ateş edenlere yalvarmasına rağmen öldürüldüğü iddia edildi.

Cinayet zanlısının Merkez Yüreğir ilçesine bağlı Havutlu beldesi Belediye Başkanı Mesut Ekici'nin bağ evine gelerek alem yaptıkları iddia edilen kişiler olduğu öne sürüldü. Jandarma olayla ilgili araştırma başlattı.

Adana'da dün akşam saatlerine doğru Merkez Yüreğir ilçesine bağlı Havutlu beldesindeki Bedii Topçu İlköğretim Okulu 4/A sınıfı öğrencilerinden Rıdvan Kopal, küçük kardeşi Hüseyin ve dayısının oğlu olduğu belirtilen arkadaşıyla birlikte Devlet Su İşlerine (DSİ) ait su kanalında oyun oynadı.

İddiaya göre kanalın olduğu yerde Havutlu Belde Belediye Başkanı Mesut Ekici'ye ait olduğu belirtilen evde, başkanının adamları gelerek eğlenmek istedi. Bu sırada 2 kişi oldukları ve üzerlerinde taşıdıkları silahlarla rastgele havaya ateş edenler daha sonra çocuklara yöneldikleri iddia edildi.

Kopal ailesinin yakınlarının iddiasına göre su kanalında oynayan çocuklardan Rıdvan Kopal'ın silahla ateş eden kişilere yalvarmasına rağmen bu kişilerin kendisine 2 defa ateş ettiği öne sürüldü.

Bu sırada küçük Rıdvan su kanalından kaçmaya çalışırken kimliği belirsiz kişilerin tabancasından çıkan kurşunla sırtından vuruldu. Olay yerinde hayatını kaybeden Rıdvan'ın kardeşi ve arkadaşı durumu anneleri Songül Kopal'a (45) bildirdi. Bu sırada silah seslerinin duyulması üzerine olay yerine gelen ve Havutlu Beldesine ait resmi palakalı Toyota marka pikapta bulunan 2 kişinin Rıdvan Kopal'ı yakınlarına götürdükten sonra olay yerinden ayrıldı.

Yakınlarının verdiği bilgiye göre Rıdvan'ı getiren kişilerin ise resmi plakalı aracın görevli olduğu gerekçesiyle bir yere gidemeyeceğini söyleyip ayrıldığı bildirildi.

Öte yandan işadamı İhsan Oral'a ait 4 yıldır bahçıvanlık yaptığı kanalın yanında 11 No'lu portakal bahçesinde oturan Kopal ailesininin reisi baba Fedai Kopal ve yakınlarının iddiasına göre Rıdvan'ın, Havutlu Belde Belediye Başkanı Mesut Ekici'nin adamları tarafından vurulabileceği öne sürüldü.

Konuyla ilgili açıklama yapan Havutlu Belde Belediye Başkanı Mesut Ekici ise küçük bir çocuğun vahşice katledilmesinin üzüntü verici ve kendilerinin de buna üzüldüklerini belirterek, böyle bir olaya ne kendisi ve ne de adamlarının karışabileceğini söyledi.

Kanalın yanında bulunan 2 katlı bağ evininin oğluna ait olduğunu açıklayan Ekici, olayla ilgili jandarmaya verdiği ifade de ise olayın işlendiği saatlerde beldede bulunduğunu söyledi.

Ekici, bağ evininin son 1 aydır boş kaldığını ve kendisine yeni bir bağ evi yaptığını belirterek, "Olayın gerçekleştiği yerin uzağında yeni bir inşaat yapıyorum. Söz konusu ev üstü oturum alt katı ise ahır olarak kullanılan evde son 1 aydır kimse oturmuyor. Benim adamlarım böyle bir olayı kesinlikle işlememiştir. Resmi palakalı araç da diğer inşaatta olduğu için silah seslerini duyar duymaz olay yerine gelip Rıdvan'ı araçla yakınlarına teslim etmiştir" dedi.

Bahçıvanlık yaparak geçimini sağlayan 6 çocuk babası Fedai Kopal, oğlunun arkadaşlarıyla sulama kanalında oynadığını sırada, kimliği belirsiz bir kişinin tabancasından çıkan kurşunlarla öldüğünü savundu.

Adli Tıp Kurumu morgunda otopsi yapılan Bedii Topçu İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Rıdvan Kopal'ın cenazesi yakınları tarafından Ali Hocalı köyünde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

zaman
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2007 Cuma 17:16:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
senol kırak IP: 88.233.128.xxx Tarih : 10.02.2007 18:57:00
ya bu ne biçim adalaet yaa mılletın elınde sılahlar sıgara gıbı tasınıyor