2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana'da vergi gelirleri % 36 arttı

Adana Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, beyan dönemlerinin ardından Adana’da gelir ve kurumlar vergisi miktarlarında yüzde 36’ya ulaşan oranlarda artış yaşanmasının son derece sevindirici olduğunu söyledi.

Adana Ticaret Odası’nı (ATO) ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş’la görüşen Aksoy, istihdam yaratan, vergisini tam olarak zamanında ödeyen dürüst mükellefin her zaman yanında olduklarını, kayıt dışı çalışarak vergisel ve vatandaşlık yükümlülüklerini yerine getirmedikleri gibi haksız rekabet ortamı yaratanlarla ilgili mücadelelerini ise kararlılıkla sürdürdüklerini ifade etti.

Adana Vergi Dairesi Başkanlığı ekiplerinin; Gelir İdaresi Başkanlığı’nın mükellef odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde görevini sürdürdüğünü, bu kapsamda gelir ve kurumlar vergisi sıralamasında dereceye girenlerin ziyaret edilerek kendilerine teşekkür edildiğini ve daha iyi hizmet sunulabilmesine dönük görüş alışverişinde bulunulduğunu kaydeden Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Vergi toplamak için üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirebilmenin gayreti içerisindeyiz. Vergi kayıp ve kaçağının önlenebilmesine yönelik olarak yılbaşından itibaren başlattığımız envanter denetimi çalışmalarından da son derece olumlu sonuçlar almış bulunuyoruz. Envanter denetimin çalışmalarının neticesi ödenmesi gereken KDV miktarındaki, yüksek oranlara ulaşan artışla kendini göstermiştir. Ayrıca, 2007 yılı beyan dönemi sonrasında Adana’da gelir ve kurumlar vergisi miktarlarında yüzde 36’ya ulaşan sevindirici miktarlarda artış meydana gelmesini çalışmalarımızın doğru ve etkili olduğu yönünde önemli bir işaret olarak değerlendiriyoruz.”

Vergide adaletin sağlanması, tabana yayılması ve haksız rekabetin önlenmesi için Adana Vergi Dairesi Başkanlığı olarak çalışmalarını hızla sürdürdüklerini belirten Aksoy, mükelleflerin vergi yükümlülükleriyle ilgili her türlü sorun ve sorularına açık olduklarını vurguladı. Aksoy, ''Mükellefimizden kazançlarının üzerinde vergi ödemelerini beklemiyoruz. Çok kazanan da, az kazanan da kazançları oranında vergilerini ödeyeceklerdir. Türkiye olarak Avrupa Birliği ülkeleri içinde en düşük vergi oranına sahibiz. Bu nedenle mükelleflerimizin, makul düzeylerdeki vergilerini tam ve zamanında ödemelerini bekliyoruz'' dedi.

ATO Başkanı Şaban Baş da, ziyaret sırasındaki konuşmasında kayıt dışı ekonominin tümüyle önlenmesi ve verginin tabana yayılmasının sağlanmasına dönük düşüncelerini yineledi. Baş, “Adana Ticaret Odası olarak kayıt dışı ekonominin çözümüne yönelik atılacak her yeni adımda yerimizi almaya ve her türlü işbirliğine hazır olduğumuzu bir kez daha ve özellikle bildirmek istiyorum” diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 10:45:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?