29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Adana'da yardım izdihamı

Adana Valiliği Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yapılacak gıda ve kömür yardımı için fiş almaya gelen vatandaşlar izdihama yol açtı. 

Adana'da fakir oldukları tespit edilen bin 200 aile, gıda ve kömür yardımından faydalanmak için bugün sabaha karşı Şükrü Tülay Çocuk Yetiştirme Yurdu bahçesinde toplanarak, fiş alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. 

Kuyruğa giren kadınlar arasında tartışma çıkarken, bazıları da sıra yüzünden birbirine terlikleriyle saldırdı. İzdihama yol açan vatandaşları sıraya girmeleri için sık sık uyaran görevliler, zor anlar yaşadı. 

Gece geç saatlerden itibaren yardım fişi alabilmek için beklediklerini söyleyen Aytaç Şirinoğlu, "Sabaha kadar burada bekledik. Bu ne biçim yardım" diyerek tepki gösterirken, Şeyhmuz Ataş da vatandaşların toplu halde bir araya gelmeleri nedeniyle birbirlerini ezip izdihama neden olduklarını söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2007 Perşembe 13:50:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatih duman IP: 85.105.120.xxx Tarih : 5.02.2007 11:08:36
İlgililer hakkında valiliğin işlem başlatması gerekir.Yoksulluk kimsenin rencide edilmesi ve aşağılanması hakkı vermez.Hele resmi kurum ve kuruluşların bu tür yardımları daha hassas ve insan onuruna yakışır şekilde yürütmesi gerekir.Amacı sosyal hizmet olan kuruluşu esefle kınıyor yetkilileri göreve çağırıyorum.BÖYLE YARDIM OLMAZ.....