2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana'da 'Yeşil kart' intiharı


Yaklaşık bir ay önce evinden ayrılarak bir daha geri dönmeyen İsmail Sönmez'in (36) cesedini Adli Tıp'ta ağabeyi Yaşar Sönmez teşhis etti. Evli ve 2 çocuk babası İsmail Sönmez'in kendisi ve verem hastası kızı için 6 ay boyunca Yeşil Kart almaya çalıştığı ancak sonuç alamayınca nehre atlayarak intihar ettiği ortaya çıktı.
Alınan bilgiye göre, yüksek tansiyon hastalığı sebebiyle vücudunun sağ tarafı felç olan ve çalışamaz duruma düştüğü için yakınlarının yardımıyla geçimini sağlayan İsmail Sönmez, yaklaşık 6 ay önce verem olan kızı Sümeyye'yi sağlığına kavuşturmak için Adana Numune Hastanesi'ne yatırdı. Tedavi sonrası hastane masrafını ödeyemeyen Sönmez, karşılığında senet vererek kızını taburcu ettirdi. Süresi biten Yeşil Kart'ına yeniden vize almak için yaklaşık 5 ay önce Seyhan Kaymakamlığı'na başvuran İsmail Sönmez, vize işlemlerini bir an önce bitirmek uğruna hasta yatağından kalkarak gece yarıları kuyruklara girip bekledi. Tüm çabalara rağmen vizesi bir türlü verilmeyen Sönmez, 24 Aralık 2003 günü akşam saat 19.00 sıralarında Yenibey Mahallesi 40 Sokak'taki evinden ayrılarak bir daha geri dönmedi.
Ailesi, İsmail Sönmez'i bulabilmek için el ilanları dağıttı, Cumhuriyet Savcılığı ile polise başvurdu. Tüm aramalara rağmen izine rastlanmayan Sönmez'in cesedi, cumartesi günü, Seyhan İlçesi'ne bağlı Hadırlı Köyü civarında Seyhan Nehri içinde köylüler tarafından bulundu. İlk etapta kimliği tespit edilemeyen Sönmez'in gazetelerde çıkan ölüm haberi üzerine Adli Tıp'a giden yakınları, cesedi teşhis etti. Sönmez'in cenazesi gözyaşları arasında Asri Mezarlık'ta toprağa verilirken ailesi ölümden Yeşil Kart bürosunu sorumlu tuttu. Ağabey Yaşar Sönmez, "Kardeşim 5 aydır kart vizesi almak için çaba gösterdi. Felçli haliyle gece yarıları kalkıp sıralara girdi. Bazen yaşlı annem onun yerine sırada bekledi. O kızının tedavisi için senet imzaladı. Ama yine de kartı alamadı. O öldü gitti. Şimdi biz kardeşimin yerine mi senetler imzalayacağız?" diye tepki gösterdi.
Öte yandan, Yeşil Kart vizesi almak için sabahın erken saatlerinde Seyhan Kaymakamlığı önüne gelerek saatlerde kuyrukta bekleyen vatandaşlar, yetkilileri duyarsızlıkla suçladı. Yeşil Kart'a sahip olmak için aylarca gelip gittiklerini söyleyen vatandaşlar, stres ve izdiham yüzünden kuyrukta sık sık bayılanların olduğunu anlattı. Vatandaşlar, "60 yaşlarındaki insanlarımız bu izdihama kaç gün dayanabilir. Buna kimse dur demeyecek mi?" diye tepkilerini dile getirdiler.
ADANA -İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2004 Çarşamba 13:22:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet sönmez IP: 88.227.149.xxx Tarih : 8.08.2009 16:25:06

herşey yalan babam öyle ölmedi  ben oglu mehmet sönmez  babam amcam la kavga etti babaannem  de hep babamın üstüne geldi babam da intihar etti