6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADANA

Adana'da yıkıma polis müdürü engel oldu

Adana’nın merkez Seyhan İlçesi Kocavezir Mahallesi’ndeki eski bit pazarına ait alanı gecekondularla işgal eden işyeri sahipleri, yıkım ekiplerine taş, sopa ve bıçaklarla direndi.

Yıkım, olay yerine gelen polis müdürünün uyarısıyla, gerekli belediye kararı olmadığı gerekçesiyle durduruldu.
Kocavezir Mahallesi Kocavezir İş Merkezi arkasında bulunan boş alana kurulan 20 dolayındaki baraka ve çadırı yıkmak için bölgeye gelen Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Zabıta görevlileri, şiddetli direnişle karşılaştı.

Alandaki bir kaç işyerini yıktıktan sonra vatandaşların direnişiyle karşılaşan zabıta ekipleri, çareyi polisten yardım istemekte buldu. Ellerine bıçak, sopa taş ve benzin alarak beklemeye başlayan öfkeli işyeri sahipleri, Başkan Aytaç Durak’a ağır küfürler ederek, "Burada 30 yıllık esnafız. 4 bin kişi buradan ekmek yiyor. Yer versinler gidelim. Şimdi neden bizi bu kış günü sokağa atmak istiyorlar?" diyerek tepki gösterdi.

Gerginliğin artması üzerine yıkım alanına gelen emniyet güçleri, çevrede geniş güvenlik tedbiri aldı. Yıkımın haksız olduğunu öne süren yaklaşık 200 kişilik kadınlı erkekli grup, yanlarında bulunan önlüklü çocukları göstererek, "Bu çocuklar buradan kazanılan parayla okula gidiyor. İşyerlerimiz yıkılırsa bu çocuklara kim ekmek verecek? Terörist mi olsunlar, canlı bomba mı olsunlar?" diye bağırarak taşkınlık çıkardı.
Bu arada Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdür Vekili Hayri Çevirgen ve esnaf arasında yıkım pazarlığı yaşandı. Esnaf kendilerine süre tanınmasını ve yer gösterilmesini istedi.

Zabıta Müdür Vekili Hayri Çevirgen ise Metro istasyonunun bulunduğu noktanın baraka ve çadırlarla işgal edildiğini belirterek, "Bu işgal için yıkım kararı almaya gerek olmaz. Size daha önce buradan ayrılmanız için zaman tanınmıştı" dedi.
Olay yerine gelen Adana Emniyet Müdür Yardımcısı Cemal Levent ile Zabıta Müdürü arasında yıkımın prosedürü ile ilgili ihtilaf yaşandı. Emniyet Müdür Yardımcısı Levent, "Ne olursa olsun belediye, 3091 nolu kararı çıkartmadan buraları yıkamaz. Siz belediyeden kararı çıkartıp getirin, bizler gereğini yaparız" dedi.

Bunun üzerine esnaf polise tezahüratta bulunarak "En büyük polis" diye alkışladı. Esnaf, işyeri yıkımının durdurulması üzerine Türk bayrağı açarak sevgi gösterilerinde bulundu.

ADANA-(İHA)
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2003 Salı 00:00:14
Güncelleme :14 Ocak 2004 Çarşamba 11:20:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?