2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana'da Yörük Şöleni'nin hazırlıkları tamamlandı

10 Ekim Pazar günü Sarıçam Piknik Alanı’nda yapılacak şölende ünlü halk ozanları Hacı Karakılçık, Osman Akçay, Gül Ahmet Yiğit ile Türk Halk Müziği (THM) Sanatçıları Hilmi Şahballı ile Osman Hakalmaz da birer konser verecekler. Şölende, Yörük Türkmenleri’nin yayladan dönüş göçü canlandırılacak, Mut Belediyesi ve Seyhan Belediyesi Folklor Ekibi gösteri yapacak. Yörük Türkmen Sofrası’nda ikramlar yapılacak, Yörük Türkmen Onur Ödülleri dağıtılacak.

Şölenle ilgili açıklamalarda bulunan Sofulu Belediyesi Başkanı ve Tertip Komitesi Üyesi Ahmet Zenbilci, Atatürk’ün en büyük devrimlerinden olan cumhuriyetin kuruluşunun 81. yılı hatırasına düzenlenen 2. Çukurova Yörük Türkmen Şöleni’ne Adana’daki tüm Yörük Türkmenleri’nin davetli olduğunu bildirdi. Sarıçam Piknik Alanı’nda saat 10.00’da başlayıp, 16.00’da sona erecek program çerçevesinde birçok etkinliğin gerçekleştirileceğini belirten Başkan Ahmet Zenbilci, "Şölenimizin öncelikli amacı Cumhuriyetimizin kuruluşunun 81. yılı münasebetiyle insanlarımızda meydana gelen Cumhuriyet coşkusuna ortak olmak ve Türkiye’nin muhtelif bölgelerinde yaşayan Yörük Türkmenleri, sıla kabul edilen Çukurova’da bir araya getirerek hasret gidermelerini ve uzun zamandır birbirlerini görmeyen hısımları buluşturarak aralarındaki samimiyeti artırmayı sağlamak suretiyle ikinci bir bayramı yaşatmaktır" dedi.

Başkan Zenbilci, ayrıca yüzyıllardan beri süregelen fakat bugün unutulmaya yüz tutan geleneklerini sahnede canlandırıp geçmişi yeniden yaşatarak atalarından aldıkları zengin kültür mirasını en azından aldıkları şekliyle kendilerinden sonraki nesillere devretmelerini asli görev saydıklarını ifade etti.

Bu arada, şölene gideceklerin sabah 08.00’den itibaren önünde Yörük Türkmen Şöleni’ne gider yazılı pankart bulunan belediye otobüslerine binerek Sarıçam’a götürülecekleri belirtildi. Şölene, Adana Büyükşehir, Seyhan, Ceyhan, Yumurtalık, Sofulu ve İmamoğlu Belediyeleri de destek veriyor

iha-adana
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2004 Salı 14:57:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?