2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana'da Zafer Haftası kutlamalarında hükümet ağır eleştirildi

Atatürk’ün Afyon Kocatepe’den emrini verdiği Büyük Taarruz’un ve Anadolu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun 82. yıl dönümü nedeniyle Adana merkez İnönü Parkı’nda Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilciliği tarafından bir kutlama programı düzenlendi.

Kutlama programı çerçevesinde Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve İstiklal Marşı okunurken, günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşmayı yapan Türkiye Kamu-Sen Adana 2. Başkanı Ethem Tunç, hükümeti eleştirdi.

Tunç, açıklamasında Kamu Yönetimi Temel Kanunu ile devletin üniter yapısının bozularak, federatif yapıya zemin hazırlandığını iddia etti. Kamu Personel Rejimi değişikliği ile de devlet memurlarının güvencesinin kaldırılarak, "hükümet memuru" anlayışının getirildiğini söyleyen Tunç, "Türk Milleti; demokrasi ad altında din, mezhep ve etnik kökenlerine göre bölünerek toplumsal birlik ve dayanışma duyguları zayıflatılıyor" dedi.


Kamu-Sen’e bağlı üyelerden oluşan kalabalık, "Bağımsız Türkiye", "Bu topraklar bizim, parçalanamaz" gibi sloganlar attıktan sonra sessizce dağıldı.

iha-adana
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2004 Perşembe 14:41:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?