6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADANA

Adana'daki Amerikan Konsolosluğu yeni yerine taşındı

Adana’daki Amerikan Konsolosluğu, bu sabah boşaltılarak Ceyhan yolu üzerindeki eski Güneş Gazetesi tesislerindeki yeni yerine taşındı.

Irak’a düzenlenen Özgürlük Operasyonu’ndan sonra artan tehditler sebebiyle üst düzey güvenlik alarmı verilerek taşınma kararı alınan ve İstanbul’daki terör saldırıları üzerine taşınma işlemi hızlandırılan Adana’daki Amerikan Konsolosluğu, bu sabah boşaltıldı. Taşınma işlemlerini sonuçlandıran konsolosluk yetkilileri, sabah erken saatlerde binanın önüne asılı ABD Bayrağı’nı indirdi. Çevredeki güvenlik önlemleri kaldırıldı.

Konsolosluğun taşınmasına sevinen esnaf, caddedeki bariyerleri bir kısmını sevinçle kendileri kaldırdı. Çevre esnafı, taşınmadan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Amerikan Konsolosluğu, Ceyhan yolu üzerindeki eski Güneş Gazetesi tesislerine bayrak çekerek hizmete başladı. Güvenlik gerekçesiyle tesislerin etrafında 3 metrelik duvar örüldüğü görüldü.
Atatürk Caddesi üzerindeki Sabancı Ailesi’ne ait apartmanda kiracı olan Amerikan Konsolosluğu’nun önünden geçen yolun güvenlik gerekçesiyle 3 yıl 4 aydır yaya ve araç trafiğine kapatılması, çevredeki esnafı iş yapamaz duruma düşürmüş ve şikayet konusu olmuştu.

MEHMET KAYMAK-ADANA (İHA)
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2003 Pazartesi 00:00:08
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 20:12:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
arif kuntman IP: 85.99.80.xxx Tarih : 25.09.2008 21:50:47

mrb ben arif hayılı olsun,ben amerikaya gidecegimde bana yardımcı olurmusunuzben daha önce green karta başvurdum ama ben en kısa zaman da gitmek istiyorum ben nasıl gidebilirim birde para konusunda ne kadar para gider ben zaten calışmak için gidecegim bu konuda yardım ederseniz sevinirim zaten ben bayramdan sonraki hafta amerikan baş konsolosluguna gelecegim bana yardım ederseniz sevinirim iyi günler dilerim....