3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Adana'dan Bursa'ya 'Gönül Köprüsü'

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından başlatılan "Gönül Köprüsü" projesi kapsamında Adana'dan ilk etapta 315 öğrenci Bursa'ya gitti.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ve Turkcell'in ana sponsorluğunda yürütülen "Gönül Köprüsü" projesi kapsamında 81 ilden ilköğretim 7 ve 8, ortaöğretim 9 ve 10'uncu sınıflardan 100 bin öğrencinin katılacağı gezilerin ilk ayağı bugün Adana'da başladı. Adana Valiliği önünden bu sabah 7 otobüsle ilk kafile olarak 315 öğrenci, Bursa'ya hareket etti. Adana'dan 3 gün içerisinde kafile halinde toplam 840 öğrenci Bursa'ya gidecek.

Gönül Köprüsü Projesi Adana İl Çalışma Koordinatörü Savaş Özkan, Adana'da kırsal kesimde yaşayan ve hiç il görmemiş derslerinde başarılı olan öğrencilerin geziye dahil edildiğini, bir anlamda maddi durumu iyi olmayan ama derslerinde başarılı olan öğrencilerin bu projeyle ödüllendirildiğini söyledi. Özkan, öğrencilerin Adana'nın kırsal ilçelerinden ve merkezde bulunan maddi durumu iyi olmayan öğrencilerden seçildiğine dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Öğrenciler bulundukları illerden başka illere götürülecek. Çocukların başka illeri ve orada yaşayan yaşıtlarını tanıması, kaynaşması amacıyla hazırlanan projenin ana sponsoru olan Turkcell, öğrencilerin seyahat masraflarını üstlenecek. Çocuklar Yurt-Kur'a bağlı yurtlarda kalacak. Öğrenciler bir hafta boyunca Bursa'nın bütün güzelliklerini görme imkanı bulmanın yanı sıra orada yeni arkadaşlıklar edinecek. Çocuklar ilk kez Uludağ kayak merkezine gidecek."

Özkan, çocukların hepsinin il dışına hatta ilçe dışına bile ilk kez çıktığını, bu nedenle çok heyecanlı olduğunu vurguladı. Karaisalı İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Mukaddes Toprak (13), "Gönül Köprüsü" projesi kapsamında ilk kez il dışına çıkacağını ve Adana'dan sonra ilk kez büyük bir şehir göreceğini belirterek, "Hayatımda ilk kez uzun bir yolculuk yapacağım. İlk kez başka bir büyük il göreceğim. Başka şehirlerde yaşayan insanları göreceğim. Televizyonlarda sürekli gördüğüm ancak maddi imkansızlık nedeniyle bir türlü gidemediğim Uludağ'a gitme imkanı bulacağım. Proje kapsamında hayatımda ilkleri yaşayacağım. Onun için
çok heyecanlıyım ve mutluyum" diye konuştu.

23 Nisan İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Mahsun Keser (14) ise, hayatında ilk kez yaz tatilinde çalışmak yerine tatil yapma imkanı bulduğunu, bunun için çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Maddi imkanımız iyi olmadığı için yaz tatillerinde sürekli çalışarak ailemin bütçesine katkıda bulunup, okul masrafımı karşılıyordum. Ancak bu yıl proje sayesinde tatil yapma imkanı buldum. Hem de hayallerimdeki şehir Bursa'da bir hafta tatil yapacağım. Orada yeni arkadaşlar edineceğim. Bunun için çok mutluyum. Milli Eğitim Bakanlığı'na bize böyle bir hak tanıdığı için çok teşekkür ediyorum" dedi.

14 yaşındaki Elif İzgi de hayatında Adana dışına çıkmadığını, batı illerine hiç gitmediğini söyleyerek, çok mutlu olduğunu belirtti. Öğrenciler, daha sonra büyük bir heyecan ve sevinçle otobüslere binerek Bursa'ya doğru yola çıktı. Öğrencileri Vali Vekili Fikret Deniz, Vali Yardımcısı Erdem Kıyak, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat ve aileleri uğurladı.

.
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2008 Pazartesi 11:10:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?