2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana'dan meşaleli eylem...

Edinilen bilgiye göre, İHD ve DEHAP üyelerinden oluşan ve kendilerine Demokratik Barış Platformu adını veren 50 kişilik grup, ellerinde meşalelerle İnönü Parkı’ndan 5 Ocak Meydanı’na doğru yürümek istedi.

Kadınlı erkekli grup, kendilerine engel olan polisle ’eylem pazarlığına’ girişti. Polis Müdürü ve DEHAP yöneticileri arasında uzun süren pazarlık sonunda eylemin İnönü Parkı’nda yapılması kararlaştırıldı. Bu arada Çevik Kuvvet ekipleri de göstericilerin çevresinde güvenlik kordonu oluşturarak, gerekli tedbirleri aldı.

"Zindanlar boşalsın", "Tutsaklara özgürlük", "Savaşa hayır", "İnadına barış" şeklinde çeşitli sloganlar atan göstericilere, bir şehit babası tepki gösterdi. 2 evladını şehit verdiğini söyleyen acılı baba, eylemcilere bağırarak, "Hepinizin Allah belanızı versin. Nerde şehit hakları" diye bağırdı. Tek başına göstericilerin üzerine yürümek isteyen öfkeli şahsı, sivil ve resmi polisler güçlükle ikna ederek eylem alanından uzaklaştırmaya çalıştı.

Eylemciler yapılan konuşmaların ardından kendilerini yürüyüş izni vermeyen polislerin tutumunu bu kez oturarak protesto etti. Daha sonra bir grup kadın eylemci ise ellerinde bulunan çiçekleri önce etraflarını çeviren Çevik Kuvvet görevlilerine uzattı. Çevik Kuvvet ekipleri ise kendilerine uzatılan çiçeği geri çevirdi. Eylemci kadınlar bu kez ellerindeki karanfilleri zılgıt eşliğinde polis müdürlerine uzattı. Bu arada kendisine verilen çiçekleri kabul eden Çevik Kuvvet Şube Müdürü Mansur Çavuşoğlu göstericilere "Bu gül gibi olun" diyerek nasihatte bulundu. Eylem olaysız sona erdi.

iha-adana
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2004 Salı 10:56:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?