1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Adanalı Ata'yı unutmadı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 73. yılında Türkiye genelinde olduğu gibi Adana'da da çeşitli etkinliklerle anıldı. Saatler 09.05'i gösterdiğinde kentte adeta hayat dururken, düzenlenen resmi anma törenine İncirlik Hava Üssü'nde görev yapan üst düzey Amerikalı askerler de katıldı.

Adana Valiliği'nce organize edilen anma etkinlikleri Atatürk Parkı'nda başladı. törene; Adana Vali Vekili Mehmet Zeki Koçberber, 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz'ın yanı sıra idari ve mülki idare amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti, dernek ve sendika temsilcileri de katıldı. Anma törenine katılanlar, parkın girişinde polis tarafından didik didik aranırken, törenin yapıldığı alanın çevresinde bulunan apartmanların çatısınaysa güvenlik önlemleri kapsamında keskin nişancılar yerleştirilmesi dikkat çekti.

Mehmet Zeki Koçberber ve diğer protokol üyelerinin Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan etkinliğe; yönetimi ve denetimi Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) olan ve NATO'nun en önemli bölgesel depo üssü olarak da öne çıkan; 'İncirlik Hava Üssü'nde görevli Amerikalı üst düzey askerlerin de katılması da dikkatlerden kaçmadı.

Törene katılanlar ellerinde Atatürk portreleriyle birlikte ay-yıldızlı Türk bayraklarını düşürmezken, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından saatler 09.05'i gösterdiğindeyse 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulurken, 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı Bandosu eşliğinde de İstiklal Marşı hep bir ağızdan söylendi. Afet ve Acil Duru İl Müdürlüğü'nün yan ısıra fabrika sirenleri, motorlu araçlar, lokomotifler de klaksonlarını 2 dakika boyunca çalarak, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, ölümünün 73. yılında andı. Buradaki törenin ardından anma etkinlikleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Seyhan Kültür Merkezi'nde organize edilen anma programıyla devam etti.

iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2011 Perşembe 18:14:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?