4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Adanalı avukatlar fidan dikti

Adana'da avukatlar, Orman Bölge Müdürlüğü’nün tesis ettiği “Adana Barosu Ormanı”na fidan dikti.

Kurttepe’de 40 dönüm arazide tesis edilen “Adana Barosu Ormanı”na fidan dikim etkinliğine Adana Barosu Başkanı Aziz Erbek, Orman Bölge Müdürü Seyfettin Yılmaz, Adana Barosu Çevre ve Kentleşme Komisyonu Başkanı Çetin Berköz ve çok sayıda avukat katıldı.

Baro Başkanı Aziz Erbek, burada yaptığı konuşmada, dünya nüfusunun hızla arttığını belirterek, "Nüfusun artması demek insan ihtiyaçlarını dolayısıyla da tüketimin artması demektir. Doğal kaynaklarımızın kontrolsüz kullanımı, suyumuzun, havamızın hızla kirlenmesine, topraklarımızın verimsizleşmesine ve beraberinde erozyona neden olmaktadır. Biz hukukçular çevremizin ve doğal kaynaklarımızın kullanımı konusunda daha fazla duyarlı olmak, varlıklarımızı korumak ve savunmak zorundayız" dedi.

Adana Orman Bölge Müdürü Seyfettin Yılmaz da, insanoğlunun, ormanları, çayırları ve meraları düzensiz kullanarak tahrip ettiğini, su, bitki ve toprak arasındaki dengeyi bozduğunu ifade ederek, "Bugün karşılaştığımız ve günden güne ağırlaşmakta olan çevre sorunları meydana gelmiştir. Doğayı korumak insanın zorunlu olarak yaşamının bir parçası olmalıdır. Bu nedenle ormanlarımızı etkileyen olumsuz faktörleri ortadan kaldırarak elimizde bulunan orman varlığımızı iyileştirmeli, bizden sonraki nesillere daha iyi bir orman varlığı, dolayısıyla daha iyi bir dünya bırakmalıyız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 11:18:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?