2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adanalı çift evlenmeden boşandı

Adana'da, düğün öncesi nikah işlemlerini tamamlatan genç çift, dünya evine giremeden dayak yüzünden resmen boşandı.


İlginç boşanma davası Adana 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görüldü. Ebru Dağdelen (Baştuğ) (25) ile turizmle uğraşan Nuri Dağdelen (41) kısa bir nişanlılık döneminden sonra 15 Temmuz 2003 tarihinde resmi nikah kıydırdılar. Ebru Dağdelen, bir süre sonra nişanlısının çalıştırdığı Antalya Kale içindeki işletmeye gitti. Genç kız, iddiaya göre, burada sürekli içki içen nişanlısı Nuri Dağdelen tarafından darp edildi. Daha evlenmeden nişanlı

sından fena halde dayak yediğini öne süren genç kız, dayanamayınca Adana'ya geri döndü.
Adana 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne boşanma davası açan Ebru Dağdelen, hakime "Gerdeğe girmedik, düğün yapmadık. Ama bu adamla evlenmek istemiyorum. Biran önce bizi boşayın. Nafaka ve tazminat istemiyorum" dedi. Genç kızın annesi Nesrin Baştuğ de bu beraberliğin daha fazla yürümeyeceğini söyleyerek boşanmalarını her ikisine de hayırlı olacağını bildirdi.
Duruşmaya Antalya'dan gelen pansiyon ve restoran sahibi Nuri Dağdelen'in de boşanmadan yana olması üzerine mahkeme başkanı, genç çiftin resmen ayrılmalarına karar verdi.
Karara sevinen genç kız, "Artık kurtuldum" derken nişanlısıyla yaşadıklarını ise basın mensuplarına şu sözlerle aktardı:


"Onunla parası için evlenmiştim. Resmi nikah yapmadan benimle çok iyi geçiniyordu. Ancak resmi nikah kıyılır kıyılmaz bir şişe suyun hesabını bile yapmaya başladı. Sürekli alkol alır ve bana akıl almaz dayaklar atardı. Beni öldüresiye dövdü. 4 kez Antalya'dan Adana'ya kaçtım fakat annem bizi barıştırdı. Annemin yüzünden o adamın kahrını çektim. Ama kendime yazık etmişim. Ona hiç değmezmiş. Dayakları yüzünden kabuslar yaşadım. Yüz felci tehlikesi atlattım"


İkinci evliliğini yapan 1 çocuk babası Nuri Dağdelen ise dayak iddialarını yalanlayarak, "Alkol aldığım doğrudur. Ama dayak atmadım. Onun o güzelliğine nasıl kıyabilirim" diyerek kendini savundu.

ADANA - İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2004 Pazar 17:17:25
Güncelleme :18 Nisan 2004 Pazar 17:36:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?